21 november 2012 In de media

Nederlandse profclubs staan op tegen kanker

Het komend week­einde in het betaalde voetbal staat in het teken van de strijd tegen kanker. Op verzoek van de stich­ting Meer dan Voetbal en KWF Kankerbestrijding doen de 36 prof­clubs mee aan de landelijke actie.
Tijdens de achttien wedstrijden wordt in elk stadion het publiek opgeroepen om letterlijk op te staan tegen kanker, te stoppen met het gebruik van kanker in de spreekkoren en geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding, om zo onderzoek naar kanker moge­lijk te maken. Iedere club vult de actie op zijn eigen manier in. Zo doet bij PSV olympisch zwemkam­pioen Maarten van der Weijden, die zelf van leukemie volledig her­stelde, zondag voor aanvang van de wedstrijd tegen Vitesse een op­roep vanaf de middenstip.

Als partner van KWF Kankerbe­strijding deden PSV en FC Utrecht al eerder mee. Oud-international Hans van Breukelen hield in 2010 voor een wedstrijd tussen beide clubs een toespraak en liet alle sup­porters in het stadion opstaan.

„Kanker is een rotziekte waar ie­dereen vroeg of laat, van dichtbij of verder af, mee te maken krijgt”, aldus de voormalige topkeeper. „We moeten ons met z’n allen in­zetten tegen deze ziekte.”

 

 

Gelderlander

Hoofdsponsor: