17 april 2021 In de media

Aad de Mos: ‘Ik zie Vitesse met de ruimte die ze krijgen tegen dit Ajax wel scoren’

Aad de Mos denkt dat Vitesse ten koste van Ajax de KNVB Beker wint. De analist ziet dat de vorm de laatste weken ontbreekt bij de Amsterdammers, die bovendien een tik op de neus kregen van AS Roma in de kwartfinale van de Europa League.

“Het is voor Vitesse nu de uitgelezen kans”, steekt De Mos van wal in de voetbalpodcast van De Telegraaf. “Ze hebben heel goed gespeeld tegen PSV, Feyenoord en Ajax in de competitie. Ik denk ook dat Ajax niet meer hét Ajax is. Ze hebben heel veel problemen. De vorm van de spelers is heel matig. En ik zeg ook altijd dat je de ellende van vorige wedstrijd altijd meeneemt naar de volgende.”

Volgens De Mos verkeren teveel spelers van Ajax niet in goeden doen. “Van de keeper tot aan Klaassen en zeker ook bij de Brazilianen. Er is maar één speler die de vorm aantikt van Juventus en Real Madrid. Dat is Martínez en dat is te weinig. Er spelen ook te veel spelers in de bal en er zijn geen goede verhoudingen”, legt de oud-trainer van zowel Ajax als Vitesse uit.

De Mos denkt dat Daley Blind node wordt gemist door het elftal van Erik ten Hag. “De coach is er niet op het veld. Blind maakt het Gravenberch ook een stuk makkelijker en beter. De opbouw is nu heel traag. Ik kreeg donderdag appjes van vrienden uit Italië, die ook echte kenners zijn. Zij herkennen Ajax niet meer. De opbouw was zo vreselijk traag.”

De Mos durft een voorspelling daarom wel aan: “Ik zie Vitesse met de ruimte die ze krijgen tegen dit Ajax wel scoren. Mijn gevoel zegt Vitesse.”

Bron: Voetbalprimeur - Bew. SV / Foto's: SV

Hoofdsponsor: