4 februari 2014 In de media

Aandacht voor het veld

Op de perfecte grasmat in De Kuip speelde Vitesse vrij­dag zijn beste wedstrijd sinds we­ken (1-1 tegen Feyenoord).
„Ons voetbal vraagt om een goed veld, aangezien we zestig tot zeventig procent balbezit hebben”, zei trai­ner Peter Bosz gisteren tijdens het persuurtje voor de competitie­wedstrijd van vanavond tegen AZ in GelreDome (aanvang 20.45 uur).

Het treffen met AZ wordt het tweede optreden in dit kalender­jaar in de eigen verwarmde huis­kamer. De derby tegen NEC (1-1) leverde enkele glijdpartijen van Vitesse-spelers op. De staat van het veld in GelreDome kan de ko­mende weken een belangrijke in­vloed hebben op de eindklasse­ring van de Arnhemse ploeg. Im­mers, van de komende 5 competi­tiewedstrijden speelt Vitesse er 4 thuis. En in totaal werkt het elftal van Bosz 8 van de resterende 13 competitieduels af op eigen veld.

„Ons veld is gekozen tot derde grasmat van Nederland”, zei Bosz over de mat in GelreDome. „Het probleem is alleen dat het gras tussen november en maart niet meer groeit. Dat is overal zo. Er wordt momenteel wel extra aan­dacht geschonken aan het veld. Ik wilde er voor de wedstrijd tegen NEC ook graag op trainen, maar we wilden het veld niet onnodig belasten.”

Deze week krijgt het veld in Gel­reDome twee duels te verwerken, want na AZ komt vrijdag ook ADO Den Haag naar Arnhem. Bosz wees gisteren op de optie een lichtinstallatie aan te schaf­fen, die ook in de wintermaanden groei van gras mogelijk maakt. „Maar zoiets kost veel geld en een garantie op goede resultaten heb je ook dan niet”, aldus de coach.

Bosz ging gisteren opnieuw in op de geruchten, dat hij in beeld is om de vertrekkende Ronald Koe­man op te volgen bij Feyenoord. Nadat hij vrijdag in De Kuip al had gesteld geen kandidaat te zijn (‘Ik zit bij een geweldige club, we spelen mooi voetbal en ik heb na dit seizoen nog een contractjaar te gaan’) zei Bosz gisteren: „We zijn met een prachtig seizoen be­zig. Ik vind het niet netjes naar Vitesse toe, en naar de supporters toe, als ik daar nu iets over ga zeg­gen. Het is voor mij geen discus­sie.”

Bosz begint vanavond aan de thuiswedstrijd tegen AZ met de­zelfde elf als afgelopen vrijdag te­gen Feyenoord. De coach heeft ook geen reden tot wisselen. Bij Vitesse ontbreekt alleen de gebles­seerde Theo Janssen.

Opstelling Vitesse: Velthuizen; Leer­dam, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt; Pröpper, Vejinovic, Atsu; Ibarra, Havenaar en Piazon.
 

Gelderlander / Foto’s SV /GelreDome

Hoofdsponsor: