17 september 2010 In de media

Aandewiel: Vitesse zal iets willen laten zien

Trainer Gert Aandewiel verwacht een moeilijke wedstrijd zaterdagavond in de Gelredome. “Er is daar veel veranderd de laatste weken en Vitesse zal met haar nieuwe ploeg iets willen laten zien voor de eigen supporters.”

Ook al won NAC afgelopen zondag met 2-0, de wedstrijd tegen Feyenoord is begin deze week uitgebreid geëvalueerd. "Dat doen we altijd, maar zeker ook nu", aldus Aandewiel. "We hebben de wedstrijd aan de hand van beelden met de groep geanalyseerd en daarbij kwamen goede dingen, maar juist ook de mindere dingen uitgebreid aan bod. John en ik vonden bijvoorbeeld dat we veel meer zelf hadden moeten voetballen. De jongens waren het daarmee eens. Zij voelden gedurende de wedstrijd ook wel aan dat Feyenoord gemakkelijker voetbalde."

Toch... De teneur in de media was dat Feyenoord onterecht had verloren en eigenlijk wel heel goed voetbalde in Breda. "Wij vonden dat onze prestatie daarmee te kort werd gedaan", zegt Aandewiel. "Feyenoord voetbalde wat beter, maar de kansenverhouding was toch in ons voordeel. Bovendien, als je in de slotfase van de wedstrijd nog zo fris bent dat je twee doelpunten maakt, dan verdien je ook te winnen. Neemt niet weg dat ons spel beter moet, daar bestaan geen misverstanden over."

De ploeg van Vitesse gaf de afgelopen weken een erg wisselend beeld. Letterlijk zelfs. "Ze hebben er aardig wat spelers bijgehaald natuurlijk", knikt Aandewiel. "We hebben ze in twee uitwedstrijden gezien. Uit bij Feyenoord en uit bij SC Heerenveen. In De Kuip speelde de ploeg 4-4-2 en in Heerenveen 4-3-3. Tegen de Friezen had Vitesse meer verdiend. Het was gezien het spelbeeld sneu dat ze in de laatste minuut de 2-1 nog om de oren kregen."

Hoe Vitesse thuis speelt, daar kan Aandewiel slechts naar gissen. "Dat hebben we nog niet mogen meemaken natuurlijk. De mensen in Arnhem ook niet, trouwens. Er staat gewoon een nieuw Vitesse morgen in het Gelredome. Het is in elk geval een ploeg die zelf wil voetballen, dat is me wel duidelijk geworden. Ze zullen morgen voor eigen ploeg iets willen laten zien, daar mogen we ook van uitgaan. En daar zullen wij dus op moeten anticiperen."
NAC mist morgen slechts Tim Gilissen en Ferne Snoyl. "Tim traint twee tot drie weken in Zeist om dan topfit terug bij de ploeg te komen", vertelt Aandewiel. "Dat was even het beste voor hem nu. En Ferne is alweer buiten bezig, maar heeft nog wel even nodig om weer bij de groep terug te kunnen keren."

NAC

Hoofdsponsor: