9 juli 2021 In de media

Aangescherpte coronamaatregelen treffen Vitesse

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jong van Volksgezondheid hadden vrijdagavond slecht nieuws voor voetbalfans. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen die vanaf aankomende zaterdag (06.00 uur) gelden, zijn er minder supporters welkom in de stadions. Daardoor heeft Vitesse pech. Dat treft ook Ajax, PSV en Feyenoord, die tevens in Europa spelen.

De Eindhovenaren spelen op woensdag 21 juli in de 2e kwalificatieronde van de Champions League in het Philips Stadion tegen Galatasaray. Voordat de maatregelen werden aangescherpt, mocht PSV alle stoeltjes verkopen. Nu mag maximaal twee derde worden gevuld, dat betekent dat er zo’n 23.500 fans binnen mogen.

Ook bij de wedstrijd in de eventuele volgende ronde – of 3e voorronde van de Europa League als PSV verliest – mogen er maar 23.500 naar het stadion.

Feyenoord weet nog niet tegen wie het speelt in de 2e voorronde van de Europa Conference League. Dat wordt of KF Drita (Kosovo) of FK Decic (Montenegro). Wel weten de Rotterdammers dat ze op donderdag 22 of 29 juli thuis spelen in De Kuip. Die data vallen binnen de tijd waarop de coronamaatregelen gelden, dus mag ook in Rotterdam het stadion maar voor twee derde worden gevuld. Dat zullen ongeveer 33.500 fans zijn.

Derde voorronde, geen volle stadions

Als Feyenoord een ronde verder gaat, heeft de club opnieuw pech. Ook op donderdag 5 of 12 augustus, in de 3e voorronde van de Europa Conference League, zit het stadion dan niet helemaal vol. Dat geldt ook voor Vitesse, dat in die fase instroomt.

Bron: Sportnieuws / Foto's: SV

Hoofdsponsor: