22 juli 2021 In de media

Aanvallende middenvelder Yann Gboho geeft Vitesse-selectie creatieve impuls

Vitesse heeft opnieuw een aanwinst voor de selectie verwelkomd. Yann Gboho zal dit seizoen op huurbasis het geel-swert dragen. De 20-jarige aanvallende middenvelder, die ook in de voorhoede uit de voeten kan, staat nog tot medio 2023 onder contract bij Stade Rennes.

Debuut tegen Paris Saint-Germain

Op jonge leeftijd zag Gboho al veel van de wereld. Hij werd geboren in Ivoorkust en kwam via Gabon terecht op Martinique, waar zijn carrière begon bij Aiglon du Lamentin. Na een verhuizing naar Frankrijk en meerdere jaren bij FC Rouen opteerde de creatieveling in 2016 voor Stade Rennes als vervolgstap. Dat bleek een goede keuze, aangezien hij daar in mei 2018 zijn eerste contract tekende en in augustus 2019 in de Franse supercup debuteerde tegen Paris Saint-Germain.

Internationale ervaring

Inmiddels staat de teller van Gboho op 32 officiële optredens voor Stade Rennes. De 27-voudig jeugdinternational van Frankrijk (zeven goals) kwam zeven keer uit in Europa, waaronder viermaal in de poulefase van de Champions League. Daarin speelde hij afgelopen seizoen twee keer tegen Chelsea, de uiteindelijke winnaar.

‘Met mijn creativiteit van waarde voor Vitesse’

Gboho beschouwt Vitesse als de ideale stap op dit moment. “Ik ben ervan overtuigd dat ik hier de volgende stappen in mijn ontwikkeling kan zetten. Met mijn creativiteit, techniek en snelheid hoop ik van waarde te kunnen zijn voor de ploeg”, aldus de Frans-Ivoriaanse versterking. “Het is top dat Vitesse dit seizoen ook Europees voetbal gaat spelen. Mijn zeven optredens in Europees verband smaken namelijk naar meer. Ik kijk ernaar uit om op het veld te staan en er iets moois van te maken met de staf en mijn nieuwe teamgenoten.”

‘Goede eindpass’

Technisch directeur Johannes Spors: “Yann is een aanvallende middenvelder, die over de creativiteit beschikt om een goede eindpass te verzorgen en ook de stootkracht heeft om zelf gevaarlijk te worden in het zestienmetergebied. Hij is een dynamische en creatieve speler, met snelheid en een goede individuele actie. Deze wapens maken hem een sterke nummer tien, maar hij komt ook tot zijn recht op meerdere posities in de aanval. We zijn zeer verheugd met dit grote talent en bedanken Stade Rennes voor het mogelijk maken van zijn komst.”

Zo heeft Vitesse, exact twee weken voor de start van de Europese campagne, al behoorlijk wat transfernieuws kunnen publiceren. Voor Gboho werden ook al Daan Reiziger, Toni Domgjoni, Julian Von Moos, Romaric Yapi, Nikolai Baden Frederiksen en Markus Schubert in huis gehaald. Tevens werden Jacob Rasmussen en Loïs Openda voor een extra seizoen gehuurd. “Het is prettig dat de contouren van onze selectie in dit stadium van de transferwindow al goed zichtbaar zijn”, besluit Spors.

Bron: Vitesse / Foto's: Vitesse

Hoofdsponsor: