30 juni 2023 In de media

Aanvaller Amine Boutrah tekent voor vier jaar bij Vitesse

Vitesse heeft met Amine Boutrah een nieuwe aanvaller in huis gehaald. De 22-jarige Fransman heeft na zijn vertrek bij US Concarneau een vierjarig contract getekend in Arnhem, tot de zomer van 2027. Boutrah is inzetbaar op meerdere posities in de voorhoede.

Boutrah werd op 26 oktober 2000 geboren in Porto-Vecchio, op het eiland Corsica. De Frans-Marokkaanse aanvaller startte zijn carrière op bij SC Bastia, maar dwong bij Gallia Club de Lucciana (2019 tot 2021) de overstap naar het vaste land af. Boutrah ging aan de slag bij US Concarneau en dat bleek een uitstekende keuze. Hij ontwikkelde zich in rap tempo en schreef afgelopen seizoen zelfs historie met de club uit Bretagne, door voor de eerste keer in de clubgeschiedenis (als kampioen) te promoveren naar de Ligue 2. De kers op de taart voor Boutrah was zijn uitverkiezing als Speler van het Jaar in de Championnat National. Deze prijs ontving de aanvaller onder meer dankzij elf goals en acht assists.

Technisch directeur Benjamin Schmedes: “We zijn blij dat Amine, ondanks de vele belangstelling, voor Vitesse gekozen heeft. Wij hebben hem over een langere periode gevolgd en zijn ervan overtuigd dat hij een aanwinst voor ons is”, aldus Schmedes. “Amine is een creatieve en snelle aanvaller, met veel mogelijkheden. Met zijn techniek, wendbaarheid en doelgerichtheid kan hij op meerdere aanvallende posities uit de voeten. Amine kan direct van waarde zijn voor Vitesse, maar zeker ook nog doorgroeien. Hij past uitstekend in het plaatje.”

Een enthousiaste Boutrah tekende vrijdag zijn contract op Papendal. “Het voelt voor mij heel goed om bij Vitesse te tekenen. Nadat mijn contract in Frankrijk afliep, heb ik de tijd genomen om na te denken over mijn toekomst. Ik ben tot de conclusie gekomen dat dit voor mij de juiste stap op het juiste moment is. De aanvallende speelstijl in de Eredivisie spreekt mij aan en Vitesse past bij mij. Ik kan niet wachten om maandag voor het eerst op het veld te staan met mijn nieuwe ploeggenoten.”

Vitesse heet Boutrah van harte welkom en wenst hem veel succes in Arnhem.

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: