22 juli 2022 In de media

Aanvaller Mohamed Sankoh volgende aanwinst van Vitesse

Na vier defensieve versterkingen heeft Vitesse de voorste linie ook van een impuls voorzien. Mohamed Sankoh wordt voor één seizoen gehuurd van Bundesliga-club VfB Stuttgart. De achttienjarige aanvaller sluit per direct aan bij de selectie van trainer Thomas Letsch.

Vitesse is de vijfde club waarvan Sankoh het shirt gaat dragen. De eerste clubs in dit rijtje zijn KRSV Vredenburch en Sparta Rotterdam. Na vijf Spartaanse jaren maakte de aanvaller op bijna 16-jarige leeftijd de oversteek naar Engeland, met Stoke City als bestemming. Bij VfB Stuttgart maakte Sankoh echter voor het eerst zijn opwachting in het profvoetbal. Na vijftien duels in het tweede elftal (negen goals) vierde hij in april 2021 zijn debuut in de Bundesliga, in het uitduel met RB Leipzig. In zijn volgende wedstrijd, tegen BFC Dynamo in de DFB Pokal, scoorde Sankoh voor het eerst voor de hoofdmacht van VfB Stuttgart.

Er volgde op 14 augustus nog een competitieoptreden tegen Greuther Fürth, maar daarin liep Sankoh een vervelende knieblessure op. Desondanks verlengde hij in november zijn contract tot medio 2026. De aanvaller maakte op 2 juli zijn rentree na zijn kwetsuur, in een oefenwedstrijd van VfB Stuttgart. Sankoh is jeugdinternational van Nederland, maar draagt ook de nationaliteit van Sierra Leone.

Technisch directeur Benjamin Schmedes: “Mohamed is een veelbelovend talent, waarin wij veel vertrouwen hebben. Hij is een veelzijdige aanvaller; hij snel, sterk en zeer doelgericht. Mohamed heeft een lange revalidatieperiode achter de rug, maar heeft vanaf de start van de voorbereiding voluit getraind bij VfB Stuttgart. Vanuit de basis die hij weer gelegd heeft zal hij steeds fitter worden en van waarde kunnen zijn voor onze ploeg.”

Sankoh kan niet wachten om te starten bij Vitesse. “Ik ben heel blij met mijn overstap naar Vitesse, dat mij het podium biedt om mezelf te laten zien in de Eredivisie. Ik heb het gevoel dat Vitesse voor mij de ideale club is om mezelf verder te ontwikkelen”, aldus Sankoh, die rugnummer 9 gaat dragen in Arnhem. “Ik voel mezelf steeds fitter worden en ga er alles aan doen om het team zo goed mogelijk te helpen met mijn kwaliteiten.”

Vitesse heet Sankoh van harte welkom en wenst hem veel succes in Arnhem.

Bron: Vitesse / Foto's: Vitesse

Hoofdsponsor: