3 juli 2010 In de media

Aanvaller keert strijdlustig terug van RW Ahlen

Julian Jenner (26) is na een half jaartje in de luwte bij Rot-Weiss Ahlen terug bij Vitesse. Niet om weer een schaduwrol te spelen. „Ik wil belangrijk zijn.”
Jenner zweert bij Duits klimaat

Een half jaartje voetbal in de Tweede Bundesliga heeft Julian Jenner goed gedaan. Terug bij Vitesse waande hij zich deze week weer bij een andere ploeg. Liefst acht ploeggenoten bleken vertrokken. „Ik ben ineens een van de oude­ren in de groep, je voelt meer ver­antwoordelijkheid”, merkte de flankspeler na een weekje trainen in de Hollandse hitte.

„Ik ben teruggekomen om te voet­ballen en punten te halen met Vit­esse. Dat zijn mijn doelen. Ik wil mijn steentje bijdragen en belang­rijk zijn. Er zijn veel jongens weg, daar moet je eerlijk in zijn. Maar ik denk dat er goeie terugkomen.

Ze hebben een groot talent uit Ita­lië gehaald, 1.89 meter, dat hebben we nodig in de verdediging. Een paar middenvelders kunnen we ook gebruiken. Nou ja, daar gaat de club over natuurlijk. Er staat straks wel weer een ploeg.”

Over de leegloop maakt Jenner zich niet zo druk. „Het hoeft niet slecht te zijn. We hebben gretige jonge jongens die hun kans krij­gen en beter gaan worden. Dat be­tekent dat de oudere jongens ook beter moeten worden. Toen ik achttien jaar was en bij de selectie van NAC kwam, vroeg ik aan Pen­ders en Boussaboun wat ik moest doen. Een jaar later kon ik het aan Pierre van Hooijdonk vragen”, her­innert Jenner zich de start van zijn loopbaan, die hem van NAC via AZ naar Vitesse bracht.

„Er moet hier een echte topsport­cultuur gaan heersen en dat begint bij jezelf. Die mentaliteit om elke training beter te worden. Elke dag proberen het perfect te doen. Je kunt een dag minder zijn, dan geef je de volgende dag vol gas.”

„Dat topsportklimaat begint er mee dat je op tijd bent, de spulle­tjes netjes voor elkaar hebt. Je moet kritisch zijn, ook naar elkaar. Het mag best wat harder. Ik heb het gevoel dat dat hier gaat groeien, dat de trainers die kant op gaan”, zei Jenner, die in Duits­land de tijd van zijn leven had.

„Het was een verademing in Duits­land te voetballen. Hoe die spelers met hun vak en hun lichaam bezig zijn. Dat is een andere mentaliteit.

Niet praten, maar werken. We speelden uit bij München 1860, waar we met 1- 0 wonnen. De te­rugreis naar Ahlen duurde zes uur, we waren zeven uur ’s ochtends thuis. Daarna gingen we uitlopen en werd er gevraagd wie er aan het infuus wilde om bij te tanken.Daarna voel je je weer ijzersterk.”

„Voetballen is een vak, geen hob­by. Het begint bij discipline, letten op je eten, niet de hele week uit­gaan. En van je zelf eisen dat je be­ter wordt. Elke dag.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: