26 oktober 2015 In de media

Aanvoerder Kashia pleit voor langer verblijf Chelsea-huurlingen

Guram Kashia wil dat de huurlingen van Chelsea langer bij Vitesse blijven.
De aanvoerder vindt dat de jongelingen na één seizoen in Arnhem nog niet klaar zijn voor een volgende stap.

"De Nederlandse competitie is voor jonge jongens een goede leerschool, maar in één jaar Vitesse leer je niet genoeg om de stap terug naar Chelsea te kunnen maken", aldus de 28-jarige Kashia, die zelf al vijf jaar bij Vitesse speelt.

"Dat zeg ik ook tegen de jonge jongens: ga niet al na dit seizoen weg. Ik wil daarbij niet belerend zijn, maar ik probeer ze wel te overtuigen."

Bij Vitesse spelen op dit moment met Dominic Solanke (18 jaar), Isaiah Brown (18), Nathan (19), Danilo Pantic (19) en Lewis Baker (20) vijf huurlingen van Chelsea. Kashia heeft in de afgelopen jaren veel meer spelers uit Londen zien komen, maar die waren ook snel weer vertrokken. En daar baalde hij iedere keer van.

"Er is een bepaalde visie en daar moet ik mee om leren gaan. Dat ieder jaar een groot deel van het team vertrekt terwijl ik blijf is best moeilijk. Ieder jaar moeten we weer bouwen."

De Georgisch international, die zelf absoluut niet weg wil uit Arnhem en onlangs zijn contract verlengde tot medio 2020, merkt echter wel dat het bouwproces dit seizoen beter verloopt dan vorig jaar.

"Er is nu meer talent en meer kwaliteit. De houding van de spelers in de kleedkamer is ook beter. Elke training willen we beter worden. Dat is ook lekker voor mijn eigen spel. Ik hoef tijdens wedstrijden niet meer negentig minuten aanwijzingen te geven."

"Ik merk ook dat we als team elke wedstrijd sterker worden. We maken stappen en kunnen zeker in de top vijf eindigen dit seizoen. Maar het is zo belangrijk dat het talent nog een jaar blijft en zo meer ervaring opdoet. Alleen dan kunnen we volgend seizoen de top drie aanvallen."

Wisselen

Volgens Kashia is de onervarenheid ook de voornaamste reden dat Vitesse het zondag niet redde tegen koploper Ajax. De thuisploeg kwam in de Gelredome nog wel met 1-0 voor, maar door drie doelpunten in de laatste twintig minuten wonnen de Amsterdammers met 3-1.

"Nadat we op voorsprong kwamen raakten we de controle kwijt, mede door een gebrek aan ervaring. Marvelous Nakamba wilde bijvoorbeeld zo graag dat hij bijna een tweede gele kaart kreeg. Hij bleef maar doorgaan en dus moesten we hem wisselen."

"Maar hij is op het middenveld heel belangrijk met zijn duelkracht. Door zijn wissel werd de balans op het middenveld anders en kwamen we er niet meer aan te pas."

"Dat is zo zonde. Na afloop zag ik ook de teleurstelling in de kleedkamer, al is dat alleen maar goed. Als je teleurgesteld bent na een nederlaag tegen Ajax dan betekent dat dat de lat hoog ligt. Iedereen wil beter worden."
 

NuSport / Foto’s SV

Hoofdsponsor: