8 maart 2021 In de media

Aanvoerder Pasveer verwacht Bazoer maandag terug bij Vitesse

Vitesse won zondagavond het onderlinge topduel tegen AZ in eigen huis met 2-1. De Arnhemmers speelden een puike wedstrijd met veel inzet en strijd. Dat maakte het verschil met de op voorhand sterker geachte Alkmaarders. Vitesse liet teamspirit zien en nadert de top vier op één punt.

Dat gebeurde zonder een van de sterkmakers van Vitesse, Riechedly Bazoer. Er was een incident op de zaterdagtraining, er volgde een discussie met aanvoerder en trainer en Thomas Letsch greep in.

De media doken als haviken op het ‘incident’ en de een wist nog meer details dan de ander te melden. En dat over een besloten training. Ook de voetbalpraatprogramma’s besteden er de nodige aandacht aan. Een VI-journalist mocht bij Studio Voetbal zelfs komen vertellen dat de trainer nog overwoog om Bazoer te laten spelen, maar de spelersraad stelden dan niet te willen spelen.

Remko Pasveer, lid van de spelersraad, kon er wel om lachten. De 37-jarige aanvoerder deed het verhaal af als onzin en plaatse het in het juiste perspectief. “Pasveer: “Ik mag Bezoer heel graag. Hij is een jongen die op het randje wil spelen en dat doet hij ook tijdens de training. Niks aan de hand, maandag is hij er weer bij en gaan we weer vol gas vooruit. Dit was misschien even nodig, maar als team zijn we opgestaan tegen AZ. Bazoer is en blijft onderdeel van onze ploeg.”

Ook trainer Thomas Letsch van Vitesse wilde ook na de gewonnen thuiswedstrijd tegen AZ (2-1) weinig tot niets kwijt over de absentie van Riechedly Bazoer. De Vitesse-coach hield het bij een korte verklaring. “Er is iets gebeurd op de training en daardoor behoorde hij nu niet tot onze selectie. Er zijn altijd grenzen en die zijn overschreden”, sprak Letsch, “Voor een coach is dit een zwaar middel. Ik, en ik alleen, heb de beslissing genomen Bazoer nu aan de kant te houden. Dat komt niet uit de groep.”

Maandag gaat de focus weer vol op de volgende wedstrijd, zondag uit tegen FC Utrecht.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: