12 oktober 2017 In de media

Aanvoerders Eredivisie met regenboogband

De aanvoerders van alle clubs uit het betaalde voetbal dragen komend speelweekeinde een regenboogband. Ze steunen daarmee de campagne om diversiteit in de sport te promoten.
“Dit doen wij om collega-voetballers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en vele anderen binnen het voetbal die met hun eigen identiteit worstelen te steunen en bij te dragen aan bewustwording omtrent het bespreekbaar maken van diversiteit", vertelt Danny Hesp, voorzitter van spelersvakbond VVCS.

"Voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is”, aldus Hesp. 

Het initiatief voor het dragen van een aanvoerdersband in de regenboogkleuren is genomen door de Centrale Spelersraad (CSR) en de Johan Blankenstein Foundation, die zich inzet voor acceptatie van alle geaardheden in de sport. De Centrale Spelersraad bestaat per 1 september 2017 uit: Jordens Peters, Willem Janssen, Jens van Son, Bram van Polen, Benjamin van den Broek, Robin Pröpper, Matthew Steenvoorden, Tom van Weert, Stijn Schaars en Niek Vossebelt.

Niet alleen de aanvoerders in de Eredivisie, de Jupiler League en de vrouwencompetitie gaan komend weekeinde met een regenboogband spelen, maar ook die in de hoofdklassen van het hockey. De banden zijn eveneens uitgedeeld bij clubs uit de hoogste klassen van het amateurvoetbal. 

Eredivisie / foto’s VVCS & Eredivisie

Hoofdsponsor: