5 december 2011 In de media

Aborah: Bijna gestopt met voetbal

Sinds Vitesse in augustus vorig jaar door Merab Jordania werd overgenomen, passeerden talloze nieuwe spelers de hoofdingang van het Gelredome.

Een flink aantal zijn er weer vertrokken, negen van hen stonden gistermiddag aan de aftrap van het gewonnen duel (4-0) tegen RKC Waalwijk. Een van de opvallendste was Stanley Aborah.

Voormalig talent van Ajax, in de anonimiteit beland bij FC Den Bosch en nu geruisloos de basis van het ambitieuze Vitesse binnengeslopen. ,,Ik was al vrijwel gestopt met voetballen", aldus Aborah.

Aborah zocht zijn geluk in het najaar van 2010 in Engeland, bij Gillingham. ,,Daar tekende ik een contract voor een maand, maar nadat ik een keer was ingevallen, raakte ik weer geblesseerd. Toen ik weer fit was had de ploeg een aantal wedstrijden op rij verloren en ging de trainer een andere speelstijl hanteren, waarin ik niet nodig was.

”Bij het Belgische Kapellen, waar de geboren Ghanees zijn loopbaan begon, leek de carrière van Aborah een stille dood te sterven. ,,Maar afgelopen zomer kon ik bij Vitesse terecht."

Telegraaf

Hoofdsponsor: