27 november 2011 In de media

Aborah: Ik kom van ver

Het altijd zo dominante middenveld van FC Twente werd zondag overmeesterd door het Arnhemse blok Stanley Aborah-Anthony Annan.
Met name Stanley Aborah speelde met een rust die deed denken aan Clarence Seedorf. "Deze rol ligt mij het best", aldus de Belgische Ghanees van Vitesse.

Hij wordt er een beetje verlegen van, die vergelijking met Clarence Seedorf. "Oh, Seedorf is geweldig, echt een grootheid. Eén van mijn favorieten ook. Een eer dat je mij met hem vergelijkt."

"Ik speelde wel lekker ja, kreeg het vertrouwen van Van den Brom. Mocht lekker vrijuit spelen, plezier maken. Maar die rol zo voor de verdediging ligt mij ook goed. Ik heb er vaker gespeeld, bij Ajax en ook bij Den Bosch. Ik weet wat er van me gevraagd wordt. Rust aan de bal. En dat is mijn kracht."

Gegroeid
Na mislukte avonturen bij het Slowaakse AS Trencin en het Engelse Gillingham, keerde hij vorig seizoen terug bij derdeklasser FC Capellen, de club waar hij als jeugdspeler ooit begon. John van den Brom kende de bonkige middenvelder nog uit zijn tijd bij Ajax en gaf hem een kans.

Aborah: "Ik kom van ver, dat weet ik. Ik ben de trainer dankbaar voor het vertrouwen dat hij me geeft. Dat heb ik nodig. Ik ben nu al flink gegroeid, dat merk ik."

Over het puntje tegen FC Twente is hij minder tevreden. "Dit punt zegt dat we ons kunnen meten met deze ploegen. FC Twente is niet langer een ploeg waar Vitesse bang voor hoeft te zijn."

"Vooraf teken je natuurlijk voor een gelijkspel, maar er had meer ingezeten vandaag. We hebben goede kansen gehad, hoor. In de kleedkamer was ook niemand euforisch."

Signaal
Aborah was samen met de debutanten Renato Ibarra en Valeri Qazaishvili door Van den Brom opgesteld om een signaal af te geven na de zware nederlaag tegen Feyenoord van vorige week. Hofs, Chanturia en Pröpper waren geslachtofferd.

"Dat kan nu bij ons", zegt Aborah. "Onze selectie is breed en sterk. Dat is hier wel eens anders geweest, dat weet ik. Ik heb de club gevolgd toen Theo Bos er zat. Ik ken hem nog uit mijn tijd bij Den Bosch."

"Onze debutanten hebben het uitstekend gedaan, vind ik. Valeri is nog erg jong, maar die maakt altijd grote indruk op de training en bij het tweede. En Renato is gewoon een geweldige speler."

NuSport

Hoofdsponsor: