28 november 2011 In de media

Aborah over vergelijking met Seedorf: “Een eer”

Stanley Aborah en Anthony Annan konden zondagmiddag voorkomen dat FC Twente dominant op het middenveld werd.
De Belgische Ghanees van Vitesse speelde sterk en werd zelfs vergeleken met Clarence Seedorf.

“Deze rol ligt mij het best”, vertelde Aborah in gesprek met NUsport. “Oh, Seedorf is geweldig, echt een grootheid. Eén van mijn favorieten ook. Een eer dat je mij met hem vergelijkt. Ik speelde wel lekker ja, kreeg het vertrouwen van Van den Brom. Mocht lekker vrijuit spelen, plezier maken. Maar die rol zo voor de verdediging ligt mij ook goed. Ik heb er vaker gespeeld, bij Ajax en ook bij Den Bosch. Ik weet wat er van me gevraagd wordt. Rust aan de bal. En dat is mijn kracht.”

Aborah speelt sinds deze zomer voor Vitesse. “Ik kom van ver, dat weet ik. Ik ben de trainer dankbaar voor het vertrouwen dat hij me geeft. Dat heb ik nodig. Ik ben nu al flink gegroeid, dat merk ik”, aldus middenvelder, die achteraf niet blij was met het punt tegen FC Twente (0-0).

“Dit punt zegt dat we ons kunnen meten met deze ploegen. FC Twente is niet langer een ploeg waar Vitesse bang voor hoeft te zijn. Vooraf teken je natuurlijk voor een gelijkspel, maar er had meer ingezeten vandaag. We hebben goede kansen gehad, hoor. In de kleedkamer was ook niemand euforisch”, ging Aborah zijn verhaal verder.

Van den Brom passeerde Nicky Hofs, Giorgi Chanturia en Davy Pröpper en gaf Aborah, Renato Ibarra en Valeri Qazaishvili de kans. “Dat kan nu bij ons. Onze selectie is breed en sterk. Dat is hier wel eens anders geweest, dat weet ik. Ik heb de club gevolgd toen Theo Bos er zat. Ik ken hem nog uit mijn tijd bij Den Bosch.”

“Onze debutanten hebben het uitstekend gedaan, vind ik. Valeri is nog erg jong, maar die maakt altijd grote indruk op de training en bij het tweede. En Renato is gewoon een geweldige speler.”

Soccernews

Hoofdsponsor: