31 maart 2014 In de media

Achenteh kritisch over eigen spel

Vitesse-SC Heerenveen was voor Rochdi Achenteh een wedstrijd om niet snel te verge­ten. Vanwege een blessure (Frank van der Struijk) en een schorsing (Kelvin Leerdam) stond de 26-jari­ge Eindhovenaar zaterdag rechts­back.
Achenteh heeft in Arnhem welis­waar rugnummer 2, het is een linkspoot. Hij speelt links in de verdediging of op het midden­veld. „Ik ben nog nooit rechtsback geweest. Ook niet in de jeugd.

Maar de trainer moest improvise­ren. Dinsdag vertelde hij dat ik aan de rechterkant moest spelen.

Wat ik dan denk? Nou, wat moet ik er van denken? Ik ben blij dat ik mag spelen. De concurrentie is groot bij Vitesse”, vertelde Achen­teh na het 2-2 gelijkspel in Gelre-Dome.

Achenteh, die in de voorgaande vijf duels een betrouwbare in­druk op links maakte, begon on­wennig en onzeker aan de wed­strijd. „Bij vlagen ging het rede­lijk, bij vlagen zag het er niet uit.

Je draait continu de verkeerde kant op. Ik kapte naar links om met mijn sterke been Dan Mori of een middenvelder in te spelen.

Op een gegeven moment lukte het wel, maar in de eerste minu­ten was het wennen.”

Na zijn assist op Mike Havenaar (1-0 na een half uur) viel er een last van zijn schouders. „Ik gaf de voorzet met rechts. Ik kan dus wel degelijk wat met mijn rechter­been”, grapte de voetballer, die in de winterstop overkwam van PEC Zwolle.

Achenteh werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald en hij leek boos. Maar dat was hij niet, vertelde hij. „Ik had last van mijn hamstrings, had zelf om een wissel gevraagd. De trainer ver­langt meer van de spelers dan ik gewend was bij PEC. Vroeg druk zetten, dat kost kracht. Hij wilde mij niet wisselen, maar ik vond dat ik eruit moest gaan. Ik moet aan het teambelang denken, niet aan mijn eigen belang.”

Achenteh maakte zaterdag de ba­lans op van zijn eerste drie maan­den in Arnhem. „Ik kan niet an­ders dan tevreden zijn. Ik ben eer­der in het team gekomen dan ge­dacht. Je weet dat er blessures en schorsingen komen en dan moet je het laten zien. Ik heb het naar behoren gedaan. Maar volgende week is iedereen terug en dan moeten we strijden om elf be­schikbare plekken. Het is aan de trainer. Als ik niet speel, dan res­pecteer ik dat. Ik ben prof. Maar ik wil natuurlijk graag spelen.”

 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: