25 februari 2014 In de media

Achenteh was toe aan zijn debuut

Zijn vader, moeder, broers, zussen, nichtjes en tante waren speciaal voor zijn debuut naar GelreDome gekomen.
Na en­kele wedstrijden op de bank en tribune te hebben gezeten maak­te Rochdi Achenteh, in de winter­stop overgekomen van PEC Zwol­le, gisteren zijn eerste minuten voor Vitesse, dat met met 3-1 won van RKCWaalwijk. „Ik had er enorm veel zin in en vond het wel lekker gaan. Al speel ik twee minuten, maakt niet uit.

Ik wil graag debuteren. Vorige week tegen Twente kreeg Patrick van Aanholt rood en dacht ik: ‘o nee, ik kan niet invallen. Ik zit op de tribune. Dan baal je wel”, ver­klapte de zichtbaar ontspannen linksback.

Achenteh startte in de basis en speelde een prima wedstrijd. De Marokkaan was goed voor een as­sist. Vlak voor tijd maakte hij een slippertje, maar doelman Piet Velt­huizen was alert en redde met de voet. „Gelukkig hebben we een goede doelman. Ik verloor een duel, was heel even niet alert. Dat kan eigenlijk niet.

De afgelopen weken maakte ik mijn minuten in het beloftenteam. Dat is toch een ander niveau”, zei Achenteh, die hoopt dat hij zaterdag tegen Roda JC ook speelt. Van Aanholt zit dan zijn tweede en laatste wed­strijd schorsing uit. „Dat klinkt wel logisch, maar ik ga daar niet over. Dat is aan de trainer. Ik hoop het natuurlijk wel. Dan no­dig ik mijn familie weer uit.”
 

 
Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: