14 november 2014 In de media

Achenteh: ‘Gezondheid gaat boven alles’

Rochdi Achenteh is met Marokko niet actief op de Afrika Cup. De linksback van Vitesse betreurt de diskwalificatie, maar snapt het besluit van de Marokkaanse voetbalbond.
: "We begrijpen dat wel"

Marokko zou deze winter de Afrika Cup organiseren. Daarmee waren de Atlas Leeuwen verzekerd van deelname aan het eindtoernooi, maar het Marokkaanse organisatiecomité meldde zich af bij de Afrikaanse voetbalbond (CAF) vanwege angst voor verspreiding van het ebola-virus.
 
De CAF besloot de organisatie van de Afrika Cup over te dragen aan Equatoriaal Guinee en Marokko te diskwalificeren voor komende editie van het Afrikaans kampioenschap. Achenteh (26) zag de hoop op een eindoernooi in eigen land vervliegen. De verdediger debuteerde donderdag voor de nationale ploeg.Debuut

"Ik ben er erg blij mee. Dat mijn hele familie thuis samen de wedstrijd bekeek maakt me nog trotser", zei Achenteh over zijn optreden tegen Benin tegen Voetbal International. "Toen ik in het veld kwam was de wedstrijd al gespeeld. Hopelijk mag ik zondag tegen Zimbabwe meer minuten maken."

"Ik ben goed opgevangen door de andere internationals. Er zitten veel spelers met een Nederlandse achtergrond bij", aldus de geboren Eindhovenaar, die Zakaria Labyad en Nordin Amrabat tegenkwam bij de Marokkaanse ploeg. "Dat zij er ook waren, maakte het voor mij makkelijker. Zij zijn vaker bij de nationale ploeg geweest en konden me helpen."

Jammer

Achenteh heeft begrip voor het besluit van de Marokkaanse bond om de Afrika Cup niet te willen organiseren. "We begrijpen dat wel. De Marokkaanse bond moet ook denken aan de mensen in Marokko. Gezondheid gaat boven alles. Maar een Afrika Cup in eigen land… Dat ga ik natuurlijk nooit meer meemaken."

De Vitessenaar baalt van de diskwalificatie. "Klote en jammer. We hadden erg veel zin in het toernooi. We hebben een leuke groep met veel kwaliteiten waarmee we zeker wat hadden kunnen betekenen. Het is een beslissing die we maar moeten accepteren."
 

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: