15 januari 2014 In de media

Achenteh: ‘Ik maak de stap naar een Nederlandse topclub’

Rochdi Achenteh verruilt PEC Zwolle per direct voor Vitesse. De 25-jarige linksback tekent in Arnhem een tweeënhalfjarig contract met de optie voor nog een jaar.
Achenteh zelf is door het dolle heen. 'Dit is een geweldige transfer. Vitesse is een topclub in Nederland.'

Achenteh sprak dinsdag met trainer Peter Bosz en werd woensdagochtend medisch gekeurd. De voormalige verdediger van PSV en FC Eindhoven had naar eigen zeggen een goed gesprek met de hoofdtrainer.

'Kijk, Vitesse doet het momenteel erg goed. Ik moet zorgen dat ik nu aan kan haken. Patrick (van Aanholt red.) is nu de linksback, maar hij gaat komende zomer weer terug naar Chelsea. Ik krijg de tijd om te wennen aan de club en de cultuur. Toch zal ik elke kans met beide handen aangrijpen. De trainer liet zelf al weten dat ik op meer posities inzetbaar ben', zegt hij in gesprek met Voetbal International.

Win-win
Achenteh wacht komende zaterdag meteen een bijzonder duel. Hij gaat met zijn nieuwe club Vitesse op bezoek bij PEC Zwolle. 'Dat wordt raar. Opeens zit je niet op de blauwe maar de groene stoeltjes en moet je naar een andere kleedkamer. Toch kijk ik er wel naar uit. Het is een win-win situatie. Ik maak de stap naar een Nederlandse topclub en PEC Zwolle verdient nog wat geld. Ik hoop dat de fans me warm ontvangen.'

PEC Zwolle-directeur Gerard Nijkamp hoopt dat de fans Achenteh een waardig afscheid gunnen. 'Enerzijds is het een mooie, professionele deal. Rochdi begint aan een nieuwe stap in zijn carrière en wij ontvangen in zijn laatste contractjaar nog een transfersom. Anderzijds voelt het ook vervelend, omdat Rochdi zich altijd vol overgave heeft ingezet. Op het veld, maar ook bij onze maatschappelijke activiteiten. Daar zijn we hem heel dankbaar voor. Ik hoop dat de fans op een juiste manier afscheid van hem nemen.'
 

Voetbal International / Foto’s SV

Hoofdsponsor: