18 juni 2011 In de media

Acht keer zondag, acht keer zaterdag

Komend seizoen speelt Vitesse acht thuiswedstrijden op zondag en acht op zaterdag. Slechts een wedstrijd in Gelredome staat op vrijdagavond gepland.

De zondagwedstrijden in GelreDome zijn tegen de traditionele top drie (Ajax, PSV en Feyenoord) en de Gelderse derby’s. De enige vrijdagwedstrijd in Arnhem wordt gespreeld tegen Heracles Almelo.

De wedstrijd tegen FC Twente is inmiddels verplaatst naar de zaterdag. Het betreft dan ook nog steeds een concept schema. De KNVB zal eind volgende week tot een definitief speelschema komen, na overleg met de clubs en overheden.

Aanvangstijdstippen
De KNVB heeft voor het seizoen 2011 – 2012 besloten om alle wedstrijden op vrijdag om 20.00 uur te laten beginnen. Afgelopen seizoen varieerde het tijdstip, met soms wedstrijden om 21.00 uur, tot grote ergernis van de supporters.

De maandag tot en met donderdag duels beginnen voortaan op vas­te tijdstippen, om 19.00, 20.00 of 21.00 uur.

Op zondag blijven de aanvangstijdstippen 12.30, 14.30 of 16.30 uur.

De definitieve aanvangstijdstippen van het speelschema 2011 – 2012 zullen eind volgende week door de KNVB bekend worden gemaakt na overleg met de clubs en de locale overheden.

Uitwedstrijden
De uitsupporters zullen komend seizoen goed moeten plannen. Vitesse speelt van haar zeventien uitwedstrijden er acht op zondag. vier op zaterdag en drie op vrijdag. Twee wedstrijden staan door de week gepland, een op woensdag en een op donderdag.

SV Airborne-wedstrijd
De traditionele ‘Airborne-wedstrijd’ wordt komend seizoen in GelreDome tegen Roda JC gespeeld op zaterdag 17 september. De Supportersvereniging Vitesse had Vitesse en de KNVB verzocht om in het derde weekend van september een thuiswedstrijd te programmeren.
Tijdens de Airborne-wedstrijd worden elk jaar de veteranen uit de tweede wereldoorlog door Arnhemse supporters geëerd.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: