21 april 2011 In de media

ACTUEEL: Beloftenfinale gaat niet door in RKC-stadion

Burgemeester Kleijngeld van Waalwijk heeft – op basis van een veiligheidsrisico-analyse door de politie – besloten de in het stadion van RKC Waalwijk geplande finale van Beloften Jong Vitesse/AGOVV en Jong Feyenoord/Excelsior op maandag 2 mei aanstaande te verbieden.
De veiligheidsrisico’s rondom deze wedstrijd zijn middels preventieve maatregelen niet afdoende te beperken. Bovendien zou het laten spelen van de wedstrijd hele hoge politiekosten met zich meebrengen. Deze aspecten zijn maatschappelijk gezien in deze tijd onverantwoord. Burgemeester Kleijngeld betreurt het dat hij deze maatregel heeft moeten nemen. “Ik zou deze maatregel niet nemen wanneer ik zeker zou weten dat het een groot feest wordt in en om het stadion in Waalwijk. Er zijn echter teveel signalen die de conclusie rechtvaardigen dat het spelen van deze finale voor de gemeente Waalwijk en de gemeenschap enkel nadelige gevolgen heeft”.

Veel belangstelling
Er is veel belangstelling voor de wedstrijd Jong Vitesse/AGOVV en Jong Feyenoord/Excelsior; voor Feyenoord komen zeker 3200 supporters naar Waalwijk. Omdat door de KNVB besloten is voor deze wedstrijd geen combiregeling in te stellen, komen de supporters op eigen gelegenheid in zo’n 1100 tot 1500 auto’s richting Waalwijk en het stadion. De vrije verkoop van de toegangskaarten maakt het bovendien onmogelijk de supporters te scheiden. Het reguleren, controleren en begeleiden van de stroom bezoekers – zowel voor als na de wedstrijd – vraagt om maximale inzet van politie, RKC Waalwijk en de gemeente. ‘Uit de beschikbare informatie van de politie, waarop ik niet verder in kan gaan, blijkt dat zelfs een maximale inzet van de politie geen garantie geeft voor een ordelijk en veilig verloop’, aldus burgemeester Kleijngeld.

RKC Waalwijk, de KNVB en de raad van Waalwijk zijn geïnformeerd over het besluit. Het is op dit moment onbekend waar en wanneer de finale van de Beloften wordt gespeeld. De KNVB besluit hierover.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: