26 oktober 2019 In de media

ADO Den Haag beëindigt ongeslagen thuisreeks: 0-2

Vitesse heeft het thuisduel tegen ADO Den Haag met 0-2 verloren. Daarmee is een einde gekomen aan een ongeslagen thuisreeks van twintig Eredivisie-wedstrijden op rij. Crysencio Summerville en Lex Immers maakten de doelpunten voor de bezoekers.
De wedstrijd begon op rampzalige wijze voor Vitesse. Al binnen twee minuten lag de 0-1 achter Remko Pasveer. Immers stuitte in eerste instantie op de Vitesse-goalie met een omhaal, maar in de rebound was Summerville er als de kippen bij om de openingstreffer te maken.

Nog maar net bekomen van de vroege openingsgoal werd het drie minuten later zelfs 0-2. Met een bekeken afstandsschot vanaf zo’n twintig meter vond Immers de verre kruising, waarmee hij Pasveer kansloos liet. Vitesse mocht van geluk spreken dat het niet veel later nog erger werd, nadat Danilho Doekhi opzij werd gezet door Summerville. Gelukkig voor de Arnhemmers was daar Armando Obispo om het gevaar op te ruimen.

Het eerste gevaar van Vitesse ontstond na een kwartier. Bryan Linssen vond Tim Matavz met een snelle ingooi, waarna zijn schot ternauwernood van de lijn werd gehaald. In het restant van de eerste helft kwam de dreiging van Max Clark met twee goede voorzetten. Kopballen van Matavz en Nouha Dicko misten kracht en richting. Diezelfde Dicko werd nog gevaarlijk met een afstandsschot, maar die ging over het doel van Luuk Koopmans.

Na de rust lag het initiatief bij Vitesse. Toch was de eerste grote kans voor ADO Den Haag. Via een snelle counter legde John Goossens de bal af op de vrijstaande Elson Hooi, maar de rappe buitenspeler raakte de bal helemaal verkeerd en zag het leer via een Arnhems been achter gaan.

Leonid Slutskiy probeerde na ruim een uur spelen aanvallend wat te forceren door Thomas Buitink te brengen voor Dicko. Al snel leek Vitesse de aansluitingstreffer te maken via Matavz. De Sloveense spits benutte de rebound na een verwoestend schot van Jay-Roy Grot, maar stond helaas buitenspel. Even later kreeg Navarone Foor de volgende grote kans. Hij mikte voorlangs na een goede voorzet van Eli Dasa. Matavz kreeg de volgende mogelijkheid om de achterstand te verkleinen, maar schoot over. Helaas kwam Vitesse in het vervolg niet meer dichterbij en ging ADO er met een 0-2 zege vandoor.

Aanstaande dinsdag 29 oktober nemen we het voor de TOTO KNVB Beker op tegen De Graafschap. Het duel in GelreDome begint om 18.30 uur. Voor seizoenkaarthouders is er een speciaal tarief. Tickets zijn al verkrijgbaar voor €5,- (jeugd t/m 16 jaar €2,50). Fankaarthouders betalen € 10,- (jeugd t/m 16 jaar € 5,-). Jij bent er toch ook bij? Bestel jouw tickets via vitesse.nl/tickets.

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: