19 december 2012 In de media

ADO’20-speler dupe regeltjes

De onlogische en afwijkende KNVB-bekerregels voor amateurs en profs kosten ADO’20-verdediger Mike Brantjes (22) de wedstrijd van zijn leven.
De Uitgeester is op basis van het reglement tuchtrechtspraak amateurvoetbal vanavond tegen Vitesse geschorst naar aanleiding van een gele kaart (zijn vierde van het seizoen) in de Topklassewedstrijd tegen VVSB. Die boeking zou een profvoetballer in dezelfde situatie in dubbel opzicht (!) géén schorsing opleveren in hetzelfde (!) bekertoernooi.

Spelers van bijvoorbeeld Vitesse blijven na een vijfde gele kaart pas één duel verplicht aan de kant en zitten hun straf uit in de competitie, waarin zij hun fatale kaart ontvingen. „Jan-Arie van der Heijden kreeg zondag tegen RKC Waalwijk zijn vijfde kaart en is zaterdag tegen SC Heerenveen geschorst. Hij mag vanavond wél spelen”, zegt Brantjes.

„Het is ontzettend zuur dat ik nu moet toekijken, maar ik doe er helaas niks aan”, aldus de geschorste speler, die ook nog eens de pech had dat hij in het weekeinde van de bezinning buiten zijn schuld om ook zijn straf niet kon uitzitten.

 

Mike Brantjes (l.) duelleert in het gewonnen bekerduel met Rob van Boekel van FC Eindhoven. De verdediger van ADO’20 moet vanavond tegen Vitesse noodgedwongen toekijken.

Telegraaf / Foto Jasper Ruhe

Hoofdsponsor: