29 juni 2011 In de media

ADO en Vitesse naderen elkaar alsnog

John van den Brom lijkt alsnog naar Vitesse te vertrekken. Het verschil tussen vraag en aanbod is naar verluidt nog maar en ton en de verwachting is dat beide partijen elkaar snel zullen vinden.

Eerder meldde Vitesse nog dat ze afzien van Van den Brom, maar daar lijkt niet veel van te kloppen. Mark van der Kallen reageerde eerder vandaag nog verbaasd op dat bericht.

Volgens het dagblad De Gelderlander biedt Vitesse vijf ton met een bnouis van 100.000 euro als de club uit Arnhem zich weet te plaatsen voor Europees voetbal. ADO Den Haag zou zes ton verlangen. Aan het begin was dit naar verluidt nog 1,5 ton tegenover twee miljoen.

Hoofdrolspeler Van den Brom reageerde eerder vandaag nog wanhopig tegenover Omroep Gelderland: “Ik word er helemaal gek van. Er gaan allerlei scenario’s door mijn hoofd.” De coach zegt dat hij binnenkort, als er duidelijkheid is, zijn kant van het verhaal gaat vertellen.


‘ADO rekent op Vitesse-deal Van den Brom’

John van den Brom wordt mogelijk alsnog de nieuwe trainer van Vitesse. Het gat tussen het aanbod van de Arnhemmers en hetgeen ADO Den Haag vraagt is stukken kleiner dan gedacht.

Volgens De Gelderlander gaat het om een bedrag van honderdduizend euro. ADO wil zes ton voor Van den Brom vangen, terwijl Vitesse’s laatste bod vijf ton bedroeg plus een bonus van een ton bij het behalen van Europees voetbal.

Vanuit Den Haag is dan ook verbaasd gereageerd op de uitlatingen van Vitesse-directeur Paul van der Kraan. Die liet weten dat hij niet langer rekende op Van der Brom en dat er niet verder gepraat zal worden tussen beide clubs, omdat er een te groot verschil zou zitten tussen vraag en aanbod.

ADO-baas Mark van der Kallen verwacht zelfs dat beide partijen er ‘gewoon’ uit gaan komen over Van der Brom. Dat de trainer in Den Haag actief blijft is namelijk praktisch uitgesloten, want vanwege de commotie rond zijn eventuele overgang naar Vitesse hebben fans zich tegen hem gekeerd.

ADO / VoetbelPrimeur

Hoofdsponsor: