6 maart 2010 In de media

ADO en Vitesse schieten weinig op met gelijkspel

Het degradatieduel tussen ADO Den Haag en Vitesse eindigde onbeslist (1-1) en met dat resultaat schieten beide ploegen weinig op. De Hagenaars maakten iets meer aanspraak op de winst.

In Den Haag voerde strijd de boventoon. Op basis van de getoonde inzet was ADO de bovenliggende partij. Toch was de beste kans van de eerste helft voor Vitesse. Santi Kolk schoot op de lat uit een vrije trap.

Een bevlieging van Lasse Nilsson bezorgde Vitesse in de tweede helft de voorsprong. De Zweed stapte in eerste instantie handig over de bal en werd vervolgens in de diepte gestuurd door Kolk. Nilsson passeerde doelman Robert Zwinkels met een snoeihard schot.

Na de openingstreffer in de 57ste minuut was het ADO dat nog nadrukkelijker de aanval zocht. De thuisclub profiteerde in de 65ste minuut optimaal van het feit dat Vitesse met tien man binnen de lijnen stond vanwege een blessurebehandeling van Paul Verhaegh. Christiaan Kum kopte uit een vrije trap de gelijkmaker binnen.

Met breekijzer Bogdan Milic als invaller probeerde ADO ook de 2-1 te forceren. Kees Luijckx was nog het dichtst bij de winnende treffer, maar zijn inzet werd door doelman Piet Velthuizen nog net voor de doellijn gekeerd.