7 augustus 2011 In de media

ADO en Vitesse spelen doelpuntloos gelijk

Het beladen duel tussen ADO Den Haag en Vitesse eindigde in een teleurstellend 0-0 gelijkspel. Beide ploegen hadden meer ook niet verdiend.

Het duel stond volledig in het teken van Vitesse-trainer John van den Brom. De oefenmeester was afgelopen seizoen nog in dienst van ADO Den Haag, maar vertrok tot woede van de Haagse supporters plotseling naar Arnhem. Sportieve wraak was vandaag dus het devies voor de thuisclub.

Spreekkoren

De spreekkoren voor Van den Brom waren al snel te horen in het Kyocera Stadion. Die werden echter snel omgezet in fluitconcerten, want ADO schoot zeker niet goed uit de startblokken. Vitesse nam direct het heft in handen en was de eerste tien minuten een aantal keer dreigend via Wilfried Bony en Giorgi Chanturia.

Na die beginfase werd het duel vooral rommelig. Ook ADO leek een beetje wakker te worden, maar beide ploegen waren vooral van afstand gevaarlijk. Zo was Jern Toornstra gevaarlijk met een hard schot, nadat hij goed was vrijgezet door Lex Immers. Aan de andere kant was daar weer Chanturia, die na een goede actie vanaf rechts Gino Coutinho tot een moeizame redding dwong. De ruststand werd echter met de brilstand bereikt.

Slecht

Beide teams maakten er ook in de tweede helft geen aantrekkelijke wedstrijd van. ADO kreeg na 54 minuten echter een enorme kans. Een vrije trap van Wesley Verhoek kon de grabbelende Marko Meerits niet klemmen, waardoor Immers er nog bij kon. De inzet van de aanvaller werd vervolgens van de lijn gehaald. Verder waren er lange tijd amper kansen te noteren, totdat het laatste kwartier aanbrak.

Het Haags kwartiertje zorgde voor nieuwe krachten bij ADO, dat plotseling vol op de aanval ging. Het leverde kansen op voor Mark Höcher en Lex Immers, maar het vizier stond bij de aanvallers niet op scherp. Bony en de uitblinkende Chanturia waren voor de Arnhemmers nog dichtbij, maar ook zij konden niet er zorgen dat het teleurstellende duel toch nog een winnaar kreeg.