12 augustus 2012 In de media

ADO en Vitesse vermaken met gelijkspel en fraaie goals

ADO Den Haag en Vitesse speelden zondagmiddag in een vermakelijk duel met 2-2 gelijk tegen elkaar. Het duel in Arnhem kwam na rust volledig tot leven.
Het Vitesse van trainer Fred Rutten is dit seizoen met de nodige ambities gestart. Waar FC Anzhi al zorgde dat het Europese avontuur ten einde is, slaagde de winnaar van de play-offs van vorig seizoen er niet in om in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen ADO van zich af te schudden.

In het eerste bedrijf was Vitesse wel de bovenliggende partij maar misten Jonathan Reis, Wilfried Bony en Guram Kashia hun kansen. De Hagenaars, die in vergelijking met vorig seizoen met liefst vijf nieuwelingen startten, zetten daar een snelle uitbraak van Aaron Meijers tegenover.

In de 53ste minuut begon het vuurwerk in Arnhem. Tjaronn Chery profiteerde van dom balverlies van Reis en haalde vervolgens verwoestend uit. Zijn poging van afstand bleek succesvol; de bal vloog buiten bereik van Piet Velthuizen schitterend in de kruising.

ADO kon nog geen minuut genieten van de voorsprong. Bijna vanaf de aftrap kwam Vitesse op gelijke hoogte omdat Marco van Ginkel met een afgemeten voorzet Wilfried Bony in staat stelde binnen te tikken.

Door een intikker van ADO-captain Danny Holla (na een assist van Rydell Poepon) kwam de uitploeg opnieuw op voorsprong, maar weer kwam Vitesse terug. Reis krulde uit een vrije trap de bal fraai achter doelman Gino Coutinho. Ondanks verwoede pogingen, en de nodige kansen, van Vitesse bleef het in Arnhem bij een gelijkspel.