29 juni 2011 In de media

ADO houdt transfer Van den Brom tegen

ADO Den Haag speelt een hoog spel met Vitesse over de afkoopsom van John van den Brom, die als trainer wordt begeerd door de Arnhemse club. Vitesse dacht John van den Brom binnen te loodsen, maar na urenlange onderhandelingen was eigenaar Merab Jordania het zat en besloot hij na enkele malen zijn bod te hebben verhoogd, alles af te kappen.

John van den Brom Vitesse gaat nu over op ‘plan B’. Wat dat inhoudt, zal in de komende dagen duidelijk worden. Van den Brom zelf weigert uit respect voor de club ADO naar de arbitragecommissie te stappen.
Jordania weigert een miljoen euro op tafel te leggen. Bij de KNVB zijn genoeg gevallen bekend van trainers die met een afkoopsom zijn verhuisd. Over het algemeen gaat het dan om maximaal tweemaal het jaarsalaris. ADO zou een veelvoud van het salaris van Van den Brom eisen. Voor Van den Brom moet snel een einde komen aan de hectiek. Hij zag hoe binnen een paar dagen zijn status in Den Haag veranderde van ‘held’ naar ‘judas’. De coach van ADO was niet eens meer welkom op de eerste training van zijn club, waar supporters woedend reageerden over zijn ‘geheime’ besprekingen met Vitesse.

De leiding van ADO Den Haag maakte gisteren overdag duidelijk dat er snel een einde moest komen aan de voor alle partijen beklemmende situatie. Van den Brom zat machteloos thuis, Vitesse had een trainer nodig en ADO wilde weten waar het aan toe is omdat over ruim twee weken al de voorronde van de Europa League begint met een uitwedstrijd in Litouwen.

De Telegraaf

Hoofdsponsor: