20 mei 2020 In de media

Advies van Sturing aan TD Spors: ‘Breng rust en stabiliteit binnen Vitesse’

Edward Sturing blijft bij Vitesse blijven en wordt binnen de club als cultuurbewaker gezien.
Het clubicoon heeft voor de nieuwe technisch directeur Johannes Spors een advies: "Deze club heeft nu rust en stabiliteit nodig", zo stelt Sturing in de Gelderlander. "Gaat dat niet gebeuren, dan gaat deze club geen stappen maken."

"We staan met Vitesse op een kruising van wegen. Het verloop in de top is veel te groot. De club is de voorbije jaren Joost de Wit (algemeen directeur) kwijt geraakt. Mohammed Allach (technisch directeur) is vertrokken. Leonid Sloetski is als trainer zelf gestopt, Joseph Oosting heeft even voor de groep gestaan en daarna kwam ik weer. Er is geen continuïteit in de club. Geen structuur. Al jaren dienen trainers hier hun contract niet uit. Ze stappen op of worden ontslagen. Dat zorgt voor onrust in alle geledingen van de club."

De nieuwe technisch directeur van Vitesse is bezig met het samenstellen van zijn visie en strategie voor de Arnhemse club. Sturing ziet nadrukkelijk kansen:  "Kijk naar de toekomst. Kijk naar de financiën, die al jaren onder druk staan. De coronacrisis doet pijn, maar dit kan ook een mooi omslagpunt zijn voor Vitesse. Dit is hét moment om jeugdspelers te laten doorstromen. Om herkenbaar te worden. Vitesse moet een visie krijgen. Met rust en stabiliteit."

Johannes Spors gaat op korte termijn in gesprek met de Eerbeker, die niet door gaat als hoofdtrainer van Vitesse. Naar verluidt is hij vol in de race voor de vacante positie van hoofd opleidingen. De moderne voetbalschool scholing van de Duitse TD en de jarenlange ervaring van Sturing zou een gouden combinatie kunnen zijn voor Vitesse als zij elkaar weten te vinden.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: