10 november 2018 In de media

Advocaat verzint ander plan

Dick Advocaat gaat het vandaag tegen Vitesse weer anders doen. Cyriel Dessers zei te hopen op meer vertrouwen, maar Advocaat heeft een ander strijdplan in de Gelredome.
Daarmee houdt het spitsenprobleem aan, bovendien hintte ‘De Kleine Generaal’ op winterse versterking.

Dessers scoorde tegen ADO Den Haag de 1-0 na een blunder van doelman Indy Groothuizen, maar werd wel vroeg in de tweede helft naar de kant gehaald. Daarna ging het elftal prompt beter lopen, al was de tegenstand duidelijk geknakt door de snelle 2-0 die na de wissel viel. Dessers hoopte op – opnieuw – een frisse start, maar lijkt bedrogen uit te komen.

,,Dat ik hem eruit gehaald heb, zegt eigenlijk ook alles. Ik verwacht meer van onze aanvallers en dan kunnen ze een heel verhaal vertellen, maar waarom zou een trainer dat doen? Die stelt zijn beste elf op. Als je er niet bij zit, heeft dat in eerste instantie met jezelf te maken. Je moet eerst naar jezelf kijken of je alles goed doet. Ik vind dat mijn aanvallers meer moeten laten zien en wat zij zelf vinden, is dan niet zo belangrijk”, aldus Advocaat.

Tactische omzetting

En dus lijkt Advocaat tegen Vitesse weer een ander strijdplan te hebben. Sowieso moet hij het behalve de ‘vaste geblesseerden’ doen zonder verdedigers Leon Guwara en Emil Bergström die met kwetsuren kampen. ,,We gaan het nu op een andere manier oplossen”, aldus de trainer, die zich nog in nevelen hult over de precieze invulling.

Een tactische omzetting naar een systeem waarbij het middenveld wordt versterkt ligt voor de hand. Want in de Gelredome zal Vitesse het spel willen maken. Voor FC Utrecht is het zaak om de ‘winning mood’ vast te houden en bovendien qua speluitvoering stappen te maken. Advocaat: ,,We zijn nog niet goed en we kunnen veel beter. We hebben genoeg kwaliteit in de groep en dat is mijn houvast. Maar ik zie spitsen als een kapstok waar je naartoe kunt spelen. Maar ook het aanspelen naar onze spitsen gaat nog steeds een beetje moeizaam. Continu zijn we aan het analyseren hoe dat komt, maar je moet óók presteren.”

Jean-Christophe Bahebeck, die weer een kleine terugslag heeft gehad en vandaag niet trainde, wordt binnen de club gezien als de speler die het spitsenprobleem zou kunnen oplossen. ,,Bahebeck maakt me nieuwsgierig, je vraagt je toch af of hij hét dan is”, aldus Advocaat. Maar wanneer de Fransman honderd procent wedstrijdfit is, is nog altijd de vraag. En dus lonkt ook winterse versterking. ,,Ik wil wel een gesprek met de grote baas, ja. Je kan wel met argumenten komen om te zeggen: wat willen we met dit elftal? Ik denk dan aan een of twee speler(s).”
 

Algemeen Dagblad / Foto’s SV

Hoofdsponsor: