23 november 2012 In de media

Advocaat: ‘Positief gevoel over wedstrijd tegen Vitesse’

Vitesse is in de ogen van Dick Advocaat een ‘aantrekkelijke tegenstander’ met een ‘goede trainer en een uitstekende groep.’ Toch is de PSV-trainer positief gestemd over de uitkomst van het duel zondag in Eindhoven.
Minder dan twaalf uur na de uitschakeling in de Europa League heeft PSV de aandacht verlegd naar het belangrijke Eredivisie-duel met Vitesse. Volgens Advocaat heeft de 2-1 nederlaag tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk geen gevolgen voor het zelfvertrouwen.

‘We gaan ons nu richten op het laatste deel van de eerste seizoenshelft, we moeten ons neerleggen bij de uitschakeling. Er komen vijf belangrijke competitiewedstrijden aan tot de winterstop’, aldus Advocaat.

In die reeks, waartoe ook duels met Ajax en FC Twente behoren, is zondag Vitesse de eerste opponent. ‘Iedereen kijkt er naar uit. We spelen thuis tegen een zeer aantrekkelijke tegenstander. Ik heb er een positief gevoel over’, aldus Advocaat.

Zoals verwacht is het aantal beschikbare krachten groter dan voor het duel met Dnjepr Dnjepropetrovsk. ‘Mark van Bommel, Kevin Strootman en Luciano Narsingh hebben krachttraining gedaan, dat ging goed. Ik heb goede hoop dat ze fit zijn voor zondag. Jetro Willems is een vraagteken. Hij heeft een scheurtje gehad in zijn lies. Het is afwachten.’

Advocaat is zich bewust van de kracht van Vitesse. ‘Wilfried Bony is een goede speler, maar hij is niet de enige. Daar staat een goed elftal. Ze doen het uitstekend, maar dat verbaast me niet. Ze hebben een goede trainer en een uitstekende groep, dat maakt de wedstrijd van zondag extra leuk.’

Voetbal International / Foto’s SV

Hoofdsponsor: