4 februari 2014 In de media

Advocaat: GelreDome ligt ons wel

Dick Advocaat reist dinsdag met AZ vol vertrouwen af naar Arnhem voor de wedstrijd tegen Vitesse. De Alkmaarders wonnen afgelopen zaterdag met 2-0 van FC Groningen en met name het spelplezier straalt van het elftal af.
"Ik ben heel tevreden over wat mijn ploeg tegen FC Groningen liet zien", aldus Advocaat. "We speelden met veel enthousiasme en gingen de strijd aan. Sowieso zijn we de tweede seizoenhelft goed begonnen met drie zeges en een prima wedstrijd tegen PSV."

De coach vindt dat zijn ploeg in Arnhem "frank en vrij" kan voetballen. "We hebben niets te verliezen bij Vitesse. Het is een goed voetballende ploeg, maar zal niet alle risico's gaan nemen", analyseerde Advocaat zijn opponent. "Het Gelredome ligt ons wel. Met onze snelle aanvallers kunnen we voor veel gevaar zorgen."

Bosz

Peter Bosz heeft aan de wedstrijd van vrijdag tegen Feyenoord (1-1) geen nieuwe blessuregevallen overgehouden. "Natuurlijk zijn er wat pijntjes, maar dat is normaal", gaf Bosz aan.

"De wedstrijd tegen AZ komt vroeger dan in een reguliere week, maar dat is een speelkalender die wij graag willen hebben. Ook als je Europees speelt, wat wij ambiëren, is een midweeks programma normaal." Over AZ was Bosz duidelijk: "Het is een goede ploeg. Ik was na hun wedstrijd tegen FC Groningen onder de indruk."

"AZ is wisselvallig"

Doelman Piet Velthuizen kan zich goed vinden in het drukke wedstrijdprogramma van Vitesse. "Goed om in het ritme te blijven, maar wel vermoeiend. Je speelt toch drie wedstrijd in één week, maar dat neemt niet weg dat je er beter van wordt."

Hij is op z'n hoede voor AZ, maar toont geen ontzag. "Het is een goed team, maar dat zegt niets. AZ is ook een wisselvallig team", aldus Velthuizen, die misschien wel moet oppassen voor de statistieken. Vitesse won slechts vier van de negentien thuisduels met AZ.
 


Advocaat zag het als trainer van PSV vorig seizoen niet meer zitten
tijdens PSV – Vitesse.
NOS / Foto’s SV

Hoofdsponsor: