4 oktober 2021 In de media

Afellay en Van Hooijdonk zien Bijlow in de fout gaan: ‘Die bal moet voor jou zijn’

Ibrahim Afellay vindt dat Justin Bijlow niet vrijuit gaat bij de 2-1 die Loïs Openda zondag maakte namens Vitesse. De analist stelt aan tafel bij Studio Voetbal dat de doelman het schot in de verre hoek had moeten hebben en krijgt bijval van collega Pierre van Hooijdonk.[/caption]

“Ik vind dat Bijlow deze bal moet hebben”, merkt Afellay op wanneer de beelden van het winnende Vitesse-doelpunt worden getoond. “We zien de bal in de punt van de achterkant van het net komen en in die hoek moet de bal voor jou als keeper zijn”, valt Van Hooijdonk hem bij.

“Bijlow staat iets te veel bij de linkerpaal. Als hij naar rechts duikt, duikt hij eigenlijk voorbij de paal”, aldus de analist. Bijlow liet na afloop van de wedstrijd op een persconferentie weten gefrustreerd te zijn over hoe de doelpunten tot stand kwamen. Openda kreeg twee cadeautjes van Marcos Senesi en Lutsharel Geertruida en pakte die gretig uit, waardoor Vitesse de drie punten in eigen huis hield.

De doelman gaf overigens zelf ook aan dat hij wel eens betere wedstrijden heeft gespeeld. “Ik denk dat we voetballend heel slecht aan de wedstrijd begonnen. Ik zelf heb vandaag ook niet de beste wedstrijd aan de bal gespeeld. Dan komen we door onszelf eigenlijk twee keer op achterstand. Dan wordt het moeilijk voetballen”, concludeerde Bijlow.

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: