25 juli 2012 In de media

Affaire Büttner loopt uit de hand

Wat lang op een norma­le transferzaak leek, dreigt nu een lelijke affaire te worden. Alexander Büttner spant een arbitragezaak aan tegen zijn werkgever Vitesse.
Büttner eist daarbij een plaats in de A- selectie en hoopt op een ‘re­delijke’ transfersom.

Büttner kreeg in de eerste week van het seizoen te horen dat hij niet meer met de A- selectie mocht trainen. De reden is dat de links­back is verwikkeld in een transfer. Büttner heeft een contract bij Vi­tesse tot medio 2013 en wil niet bij­tekenen.

Als Vitesse nog geld voor de Oran­je- kandidaat uit Doetinchem wil ontvangen, moeten er deze zomer zaken worden gedaan. Belangstel­ling is er volop, maar de voorge­kookte miljoenentransfer naar Southampton, net gepromoveerd naar de Premier League, liep op het laatste moment spaak toen een ‘derde partij’ zich met de zaak bemoeide en geld eiste.

In ‘kamp Büttner’ zijn de emoties sindsdien aan het oplopen. Büttner besloot onmiddellijk een arbitragezaak te beginnen. „ Hij wil zijn plaats in de A-selectie vaan Vi­tesse terug”, legt zaakwaarnemer Aleksandar Bursac vanuit zijn va­kantieadres uit. „Er is geen enkele reden waarom hij niet met de se­lectie zou mogen meetrainen. Die reden is ook nooit gegeven. Ze had­den hem kunnen zeggen dat er een betere is of dat de trainer het niet in hem ziet zitten, maar dat is nooit gezegd.”

De zaak is in handen gegeven van de Oosterbeekse advocaat Cor­beek, die Vitesse schriftelijk op de hoogte heeft gesteld van de maatre­gel die zijn cliënt wil nemen. De zaak zal mogelijk volgende week al op de rol komen te staan.

Een transfer lijkt voor zowel Büttner als Vitesse de beste uit­komst. Bursac stemt daarmee in, maar wil niet verder op de zaak in­gaan. Hij schermt wel met enorme belangstelling voor zijn pupil. Ook uit Nederland is er belangstelling, maar de transferwaarde van de ge­wilde linksback is te hoog.

De enorme transferopbrengst voor Büttner (er zijn miljoenen gebo­den) kan snel een diep kelderen als de arbitragezaak uitmondt in een zaak waarbij Büttner vraagt om zijn contract per direct te ont­binden wegens een onwerkbare si­tuatie. Vitesse kan daarop gokken, maar lijkt geen al te beste papieren te hebben. Bursac: „Maar zo ver wil Alexander nog niet gaan.”

Gelderlander

Hoofdsponsor: