31 maart 2018 In de media

Afgang futloos en inspiratieloos Vitesse

Vitesse krijgt er nog een hele kluif aan om de play-offs te bereiken. De Arnhemse equipe ging zaterdag zonder ziel, fut en inspiratie kansloos onderuit tegen degradatiekandidaat Roda JC. De Limburgers liepen GelreDome uit met een niet eens geflatteerde 3-0 zege.
Door de afgang in eigen huis zakte Vitesse naar de zevende plaats op de ranglijst. PEC Zwolle klom over de Gelderse eredivisionist heen.
Bij Vitesse kon Tim Matavz niet starten. De Sloveen kampte met lichte spierklachten en begon zodoende op de bank. In de spits stond nu Luc Castaignos.

In die formatie startte Vitesse in GelreDome slordig en nonchalant. De Arnhemse equipe hanteerde een zeer laag tempo en toonde aan de bal nauwelijks initiatief.

Passie
Roda won zodoende meer duels, maar bezat ook veel meer passie dan het Arnhemse ensemble. Na 24 minuten resulteerde dat in de openingstreffer, al viel de goal vanuit het niets. Dani Schahin kopte van dichtbij raak op een voorzet van Jannes Vansteenkiste: 0-1.

 

Een ontevreden coach Henk Fraser greep in de rust in. Hij haalde de zwakke Thulani Serero naar de kant en bracht met Thomas Bruns meer energie. En na 56 minuten kwam Matavz voor Castaignos, die in de spits weinig had laten zien.

Maar Vitesse bleef ver onder de maat en incasseerde na 70 minuten de 0-2. Net nadat Fraser met talent Buitink een extra spits bracht voor een wanhoopsoffensief, stak Simon Gustafson het veld over. De Zweed lanceerde Donis Avdijaj, die van dichtbij doelman Jeroen Houwen passeerde.

Roda kwam ook nog op 0-3. Schahin mocht na 80 minuten ongehinderd doorlopen. Houwen was voor de derde keer kansloos. Vitesse stelde er helemaal niets tegenover.[Keeper Jeroen Houwen van Vitesse ziet de 0-1 achter zich tegen het net vallen.]

24. Schahin 0-1, 70. Avdijaj 0-2, Schahin 0-3.

Vitesse: Houwen; Karavaev, Kashia (70. Buitink), Miazga, Faye; Serero (46. Bruns), Mount, Foor; Beerens, Castaignos (56. Matavz), Linssen.
Roda JC: Jurjus; Kum, Banggaard, Auassar, Vansteenkiste; Ndenge, Gustafson (90. Rutjes), Gnjatic; Rosheuvel, Schahin (90. Vancamp), Avdijaj (85. Engels).

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: