2 juni 2020 In de media

Afgebroken Eredivisie-seizoen telt mee voor tv-ranking

Het afgebroken seizoen in de Eredivisie telt voor de volle honderd procent mee voor de ranglijst van de verdeling van de tv-gelden. Die boodschap deelt Eredivisie CV-directeur Jan de Jong dinsdag mee aan de clubs, zo meldt het Brabants Dagblad.
Volgens de reglementen is de ECV bevoegd om die beslissing te nemen. Mocht er een toch een stemming over het totale bedrag van tachtig miljoen euro komen – wat niet de bedoeling is – dan zijn er naar verwachting meer voor- dan tegenstanders. De Jong zal zijn beslissing toelichten in de thuishaven van Sparta, Het Kasteel. Daar zullen de Eredivisie-clubs lijfelijk bij aanwezig zijn.

Voor de top-tien van de tv-ranking verandert er in principe weinig. Wel torst PSV bijvoorbeeld tien jaar lang de vierde plek van dit seizoen met zich mee.

Voor Vitesse heeft dit geen gevolgen. De Arnhemmers bleven één plek in de ranking achter FC Utrecht en de Domstedelingen weten Vitesse daarmee niet te achterhalen. FC Utrecht moest minimaal twee plaatsen in de ranking ten opzichte van Vitesse goed maken om de Arnhemse Eredivisionist voorbij te streven in het klassement dat uitkering van gelden bepaald. Vitesse blijft zelf op afstand van  AZ. Daarmee blijft de uitkering van het tv-gelden bedrag voor Vitesse gelijk aan het vorige seizoen.

In de Keuken Kampioen Divisie werd eerder wel gestemd over de tv-gelden. Daar rolde toen een besluit uit om het seizoen voor driekwart te laten meetellen voor de tv-ranking, die is gebaseerd op de prestaties van een club in de laatste tien seizoenen.

Voetbalprimeur – Bew. SV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: