21 december 2020 In de media

Afronding Vitesse GOALS op de basisscholen

In oktober is Vitesse Betrokken op vier Arnhemse scholen begonnen met het gezondheidsprogramma Vitesse GOALS. Het programma duurde acht weken en draaide tussen de herst- en kerstvakantie. Elke week werd een nieuw thema behandeld en werd er stapje voor stapje gewerkt aan de bewustwording van een gezonde leefstijl.

Na maandag 14 januari zijn de nieuwe maatregelen uiteraard in acht genomen en was een bezoek aan de scholen helaas niet meer mogelijk. Hierdoor kon er geen eindmeting met de klassen meer worden gedaan, maar de grootste domper was dat Vitesse Goals de scholen geen feestelijke afsluiting kon bieden. De laatste gymles werd dan ook geschrapt.

Toch hebben de coaches veel waardering ontvangen; de kinderen van de scholen hadden tekeningen voor de Vitesse GOALS coaches gemaakt om hen te bedanken voor de afgelopen periode. Vitesse GOALS coach Ton verteld over zijn ervaring van de afgelopen periode:

“De tekeningen waren natuurlijk een pleister op de wonden en in deze situatie zijn we dankbaar voor de waardering. Helaas hebben we het programma niet kunnen afronden en een groot aantal kinderen geen afsluiting kunnen bieden. Ondanks het ontbreken van de eindmeting, weten we zeker dat de kinderen een positieve ontwikkeling hebben doorgemaakt in de afgelopen acht weken. Van nieuwe fruitsoorten tot meer plezier in bewegen.”

In februari hoopt Vitesse GOALS weer van start te gaan op nieuwe scholen in Arnhem!

Bron: Vitesse / Foto's: Vitesse

Hoofdsponsor: