20 maart 2019 In de media

Afscheid aanstaande in Arnhem: “De laatste fase blijft een lastig verhaal”

Arnold Kruiswijk vindt het jammer dat zijn profcarrière in de anonimiteit eindigt. Eind februari maakte de 34-jarige verdediger van Vitesse dat hij na afloop van dit seizoen stopt. Kruiswijk kampt al lange tijd met een hardnekkige rugblessure.
"Ik ben twee jaar bezig geweest met optrainen, terugvallen in oude pijn en weer herstellen", verklaart de routinier in gesprek met dagblad de Gelderlander. "Op een gegeven moment houdt dat op. Ik heb dat moment echt proberen uit te stellen. De laatste fase blijft een lastig verhaal. Dan is dit het einde."

Zijn rugblessure is en blijft een mysterie. "Echt alles is onderzocht. Er zijn geen grote misstanden gevonden. Ik heb een normale rug voor mijn leeftijd. Maar topvoetbal is niet meer mogelijk. Die zeurende pijn kan ik niet ontkennen."

Kruiswijk gaat zich focussen op een carrière als coach. "Ik ga het trainerspad op. Diploma's halen en kijken of ik dit leuk vind. Ik ga waarschijnlijk bij FC Groningen aan de slag. Ik verhuis na al die jaren terug naar het noorden. Misschien stap ik nog eens het veld op. Recreatievoetbal zit er wel in. Er zijn al uitnodigingen."

Voetbalprimeur / foto’s SV

Hoofdsponsor: