14 december 2018 In de media

Aftrap Eredivisieseizoen 2019/’20 op vrijdag 2 augustus

De eerste competitieronde van de Eredivisie in het seizoen 2019/’20 vindt plaats in het weekeinde van 2, 3 en 4 augustus.
Een week later, op vrijdag 9 augustus, trappen de clubs in de Keuken Kampioen Divisie af.De traditionele opening van het seizoen, de strijd om de Johan Cruijff Schaal, is op zondag 28 juli. De finale om de TOTO KNVB Beker wordt op zondag 19 april gespeeld. Het seizoen eindigt op zondag 24 mei met de laatste play-offwedstrijden.

Op basis van diverse punten hebben we samen met de clubs besloten om vroeg in het seizoen te starten.

Manager competitiezaken Jan Bluyssen: "Het Eredivisieseizoen begint komend seizoen in het weekend van 2 augustus. Door eerder te beginnen hebben we minder midweekse speelrondes nodig. Ook biedt een vroeger begin van de competitie voordeel voor de ploegen die in de Europese voorrondes spelen. Deze ploegen zijn immers dan al eerder in het seizoen ingespeeld."

"Ook moeten we rekening houden met het EK 2020 waar we aan het einde van het seizoen mee te maken hebben. Natuurlijk realiseren wij ons goed dat deze datum nog in de vakantieperiode valt en dat dit vanuit supporterskant onwenselijk is, maar op basis van voorgaande punten hebben we samen met de clubs toch besloten om vroeg te starten", aldus Bluyssen.

Johan Cruijff Schaal

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal staat gepland voor zondag 28 juli. Dit duel zou nog verzet kunnen worden naar zaterdag 27 juli, maar dat is afhankelijk van de Champions League-verplichtingen van de nummer twee van de Eredivisie, als die club ook de TOTO KNVB Beker heeft gewonnen.

TOTO KNVB Bekerfinale

De strijd om de TOTO KNVB Beker start komend seizoen op 24, 25 en 26 september. De finale vindt plaats op zondag 19 april in De Kuip.

De finale van de strijd om de TOTO KNVB Beker is zondag 19 april 2020.

Voetballen tijdens interlandweekenden 

Afgelopen jaren was het in de Keuken Kampioen Divisie een discussiepunt om tijdens interlandweekenden een speelronde af te werken. Bluyssen: "In de aanloop naar het seizoen 2019/’20 krijgen de clubs in de Keuken Kampioen Divisie daarom de mogelijkheid om zelf te kiezen of ze wel of niet willen spelen tijdens interlandweken. Clubs die niet willen spelen tijdens interlandperiodes, spelen op de eerstvolgende maandag na de interlandperiode tegen elkaar. Clubs die dat wel willen, spelen nooit tegelijkertijd met het Nederlands elftal en hebben, op Tweede Paasdag na, geen maandagwedstrijden. Hiermee voorzien we in de behoefte van iedereen."

Speeldagenkalender 2019/'20

De speeldagenkalender wordt samengesteld in overleg met clubs, lokale overheden, supporters en zendgemachtigden. Bluyssen: "We hebben goed geluisterd naar alle partijen en naar hun verschillende wensen. Ondanks alle belangen denken we voor alle clubs een goede oplossing te hebben gevonden. Nu gaan we werken aan de invulling van het competitieprogramma dat medio juni wordt gepresenteerd."

Download hier de Speeldagenkalender 2019 / 2020 betaald voetbal (PDF, 0.07 mb)
 

KNVB / Foto’s SV

Hoofdsponsor: