14 september 2016 In de media

Airborne-duel ‘altijd speciaal’ voor Captain Kashia

„Ik weet hoe belangrijk Airborne is voor deze regio. Dit is altijd een speciale wedstrijd voor mij. We willen winnen voor onze supporters én de veteranen.”
Dat zegt Vitesse-aanvoerder Guram Kashia over de jaarlijkse Airborne-wedstrijd, zaterdagavond in de GelreDome tegen Go Ahead Eagles. Vorig seizoen opende Kashia in de Airborne-wedstrijd tegen De Graafschap de score. Hij droeg zijn goal op aan de veteranen van de Slag om Arnhem, aan wie hij na de wedstrijd met het hele team een eerbetoon uitbracht.

Trots
Dit jaar is de Georgiër de eerste speler die het tenue mag dragen waar Vitesse zaterdagavond het tiende Airborne-duel in speelt. „Daar ben ik trots op", zegt Kashia. „Het is een prachtige traditie en ik vind het super dat de club en de supporters Airborne hebben omarmd om de veteranen te eren."

Batch
Het tenue is op de achterzijde onder de kraag voorzien van de tekst 'Lest we forget' en op de mouw van een Airborne-batch. Ook is er een unieke aanvoerdersband in het Airborne-thema.

Veiling
Na de wedstrijd worden de wedstrijdshirts van het duel tegen Go Ahead geveild. De opbrengst gaat naar toekomstige Airborne-activiteiten. Het speciale shirt is daarnaast ook in beperkte oplage te verkrijgen via de clubwinkel van Vitesse.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: