8 mei 2020 In de media

Airborne-shirt verkozen tot mooiste Vitesse-shirt aller tijden

Wat is het mooiste Vitesse-shirt aller tijden van de Eredivisie? Via een speciaal ontwikkeld platform ‘Eredivisie Shirt Festival’ konden supporters het antwoord op deze vraag geven.
Zij konden kiezen uit alle 66 officiele Vitesse voetbalshirts (uit, thuis, europees en Airborne) die door de eerste selectie van Vitesse sinds 1956 in de Eredivisie gedragen werden.

Samen met alle clubs lanceerde de Eredivisie CV op 17 april het Eredivisie Shirt Festival. Supporters konden tot begin mei stemmen op hun favoriete voetbalshirt, waarna iedere club zijn eigen ‘mooiste shirt ooit’ bekend maakte.

Het mooiste Vitesse-shirt aller tijden is verrassend een Airborne-shirt geworden. Het uitshirt 2019 – 2020, in Airborne-kleuren in verband met de 75 jarige viering van de bevrijding van Nederland, kreeg de meeste stemmen in de verkiezing. Het symboliseert de verbondenheid van de Vitesse-supporter met de Airborne en haar veteranen. Jaarlijks organiseert de Arnhemse Eredivisie-club op initiatief van de Supportersvereniging Vitesse in augustus een Airborne thuiswedstrijd waarbij de Market Garden-veteranen uit de tweede wereldoorlog en hun familie worden gehuldigd.

Voor het Eredivisie Shirt Festival zijn alle shirts die in de Eredivisie zijn gedragen in beeld gebracht, waarmee als het ware een online encyclopedie is gecreëerd.

Een historicus deed maandenlang onderzoek naar de shirts en een designer zorgde ervoor dat de shirts gedigitaliseerd werden. “Alle shirts zijn prachtig gevisualiseerd in een digitaal jasje, óók van clubs die nu niet meer bestaan. Het is een uniek project”, zegt Van der Knaap.

Je kunt alle Vitesse-shirts door de jaren heen HIER vinden.

Hoofdsponsor: