7 september 2016 In de media

Airborneduel Vitesse krijgt in 2017 andere opzet

De jaarlijkse Airbornewedstrijd, waarbij de supporters van Vitesse en de club zelf eer bewijzen aan de veteranen van de Slag om Arnhem, is toe aan een andere opzet.
Vitesse -Go Ahead Eagles, zaterdagavond 17 september in GelreDome, is het laatste duel volgens beproefd recept.
 
Een van de hoogtepunten tijdens de Airborne-wedstrijden van de afgelopen tien jaar was altijd de aanwezigheid van een groep Britse oud-strijders. Zij werden door de Supportersvereniging Vitesse uitgenodigd en door de supportersschare geëerd met sfeeracties en applaus.
 
Overlevenden
Maar het aantal veteranen dat de herdenkingen van de Slag om Arnhem bijwoont, slinkt rap. Ieder jaar zijn er minder overlevenden. „Vorig jaar woonde nog maar een handvol oud-strijders de wedstrijd bij. De jongste was 92”, zegt Paul Koster, voorzitter van de Supportersvereniging Vitesse, die het initiatief nam voor de gedenkwedstrijd.
 
Historie
Het is zeker niet de bedoeling na tien keer met de wedstrijd te stoppen, stelt Koster. „Maar we gaan na 17 september wel nadenken over een andere opzet.” De link met Arnhem en het levend houden van de historie zijn belangrijk voor de Vitesse-supporters, aldus de voorzitter.
 

 Paul Koster met veteraan Little Joe, Guram Kashia en SV Airborne-projectleider Stef ten Thij
Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: