18 augustus 2012 In de media

Aisatti naar Turkije: ´Blij dat ik niet bij Vitesse heb getekend’

Het duurde even, maar Ismaïl Aisatti heeft een nieuwe club. Gistermiddag tekende hij voor vier jaar bij het Turkse Antalyaspor en dus niet bij Vitesse.
„Nu ik de zaak rond Alexander Büttner zo volg, ben ik echt heel blij dat ik niet bij Vitesse heb getekend,” zegt de middenvelder opgelucht.

„Wat bij Vitesse allemaal is gebeurd, heb ik nooit eerder meegemaakt. Ik trainde er mee, want trainer Fred Rutten wilde me graag hebben. Vitesse wilde vervolgens ook dat ik op de elftalfoto ging staan, zonder dat er een contract was getekend. Ik sputterde tegen, maar ze zeiden: ´Dat contract wordt vanmiddag geregeld’. Maar toen kwam er een slechte aanbieding. Nadat ik die naast me neer had gelegd, kreeg ik het verzoek om per e-mail een tegenvoorstel te doen. Dat doe je toch niet bij een speler die je graag wilt hebben?"

Aisatti lacht even. „Steeds waren er andere mensen met wie ik moest praten. Dan de technisch directeur, dan de algemeen directeur en nog meer mensen. En ze verwezen steeds naar elkaar. Zo raar. Het is echt de eigen schuld van Vitesse dat ik nu niet daar speel, hoewel de trainer en technisch directeur Ted van Leeuwen alles voor me hebben gedaan. Ik heb echter het gevoel dat bovenin de organisatie bepaalde mensen me niet wilden hebben,” zegt de middenvelder, wiens contract bij Ajax deze zomer afliep.

Antalyaspor, zo zegt de door diverse clubs begeerde Aisatti, was stukken slagvaardiger: „Het ideale scenario is dat van Nordin Amrabat: net als hij twee jaar bij een kleinere Turkse club spelen en dan naar een topclub gaan. Zo ging hij van Kayserispor naar Galatasaray. Antalyaspor is voor mij een tussenstap, zo ziet de club dat ook".

Aisatti is blij met zijn nieuwe omgeving. „Voor mijn ontwikkeling als voetballer én als mens is dit hét moment om naar het buitenland te gaan. Thuis heb ik altijd mijn familie in de buurt, hier ben ik helemaal op mezelf aangewezen.”

Algemeen Dagblad / Foto’s SV

Hoofdsponsor: