15 november 2010 In de media

Aissati: “Ik weet zeker dat ik de top aankan”

Ismail Aissati scoorde zondagmiddag de vijfde Vitesse-treffer tijdens de 1-5 zege op VVV-Venlo. De aanvallend ingestelde speler voelt zich goed en ziet perspectief bij Vitesse, voor zichzelf ziet hij nog steeds een toekomst in de top.

"Voor nu was het goed om even een stapje terug te doen om er over een paar jaar misschien twee vooruit te zetten", zo zegt Aissati in gesprek met Metro. "De laatste tijd heb ik veel stappen gemaakt die mij uiteindelijk verder zullen helpen."

"Zo ben ik bijvoorbeeld egoïstischer geworden", vervolgt de voormalig PSV'er zijn verhaal. "In de voetballerij is het nu eenmaal belangrijk om voor je eigen kansen te gaan. Ook durf ik meer verantwoordelijk te nemen in het veld. Voor mijn ontwikkeling als speler is dat goed. Omdat ik ook nog eens zelfstandiger en geduldiger ben geworden, weet ik zeker dat ik de top straks aankan."

Of hij de top gaat bestormen met Vitesse weet de aanvallende middenvelder nog niet. "Dat is moeilijk te zeggen. Na dit seizoen sta ik immers nog een jaar onder contract bij Ajax. Wel geloof ik echt in dit Vitesse. Het kost nog even tijd om de nieuwe jongens in te passen en het ontbreekt de club aan een echte routinier."

"Maar ondanks de wat teleurstellende positie op de ranglijst, is het veldspel de laatste weken uitstekend", gaat de huurling verder. "De ploeg zet veel druk naar voren en creert kansen. Dit seizoen kunnen wij al in de subtop eindigen. Ik heb ook pas een goed gevoel als we met deze groep in mei Europees voetbal hebben gehaald."

Hoewel Aissati positief is over de toekomst van de club uit Arnhem, vindt hij de uitspraken over het behalen van een titel binnen drie jaar niet realistisch. "Nee, dat is te snel. Je kunt ons vergelijken met FC Twente. Die club heeft ook vier, vijf jaar nodig gehad om een project op touw te zetten. Nu plukt het daar de vruchten van."

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: