25 augustus 2010 In de media

Aissati voor 1,5 miljoen te koop

Ismaïl Aissati is na Slobodan Rajkovic, Nemanja Matic en doelman Matej Delac de vierde aanwinst van Vitesse. De Arnhemse club huurt de Utrechter komend seizoen van Ajax en heeft tevens een optie tot koop bedongen. Als Vitesse de technisch vaardige middenvelder ook na dit seizoen in het Gelredome wil houden, moet het 1,5 miljoen euro aan Ajax overmaken. De Amsterdammers namen Aissati in 2008 voor 2,6 miljoen euro over van PSV. Aissati ondergaat vanochtend de medische keuring in Arnhem.
Slobodan Rajkovic en Nemanja Matic werkten gisteren voor het eerst een oefensessie met hun nieuwe ploeggenoten af. Beiden worden voor een jaar gehuurd van Chelsea, met een optie tot koop. Onder dezelfde voorwaarden komt ook Matej Delac (18) van de Londense club naar Vitesse. Enkele uren nadat de overgang van Piet Velthuizen naar het Spaanse Hercules Alicante maandagavond was afgerond, kon eigenaar Merab Jordania technisch directeur Ted van Leeuwen al mededelen dat er dinsdag een nieuwe keeper present zou zijn. Matic is vanwege zijn dubbele paspoort (Servisch/Slowaaks) tegen Feyenoord sowieso inzetbaar, Rajkovic en Delac zijn in respectievelijk Servië en Kroatië nog bezig met hun werkvergunning.

"Er komen zeker nog vier spelers bij", benadrukte Jordania. De Georgiër is vanmiddag in Zeist in gesprek met de KNVB, om de overname van Vitesse met de voetbalbond te bespreken. "Het is een formeel gesprek", zegt Jordania, die vergezeld wordt door zijn relatie Marcell Ham en algemeen directeur Paul van der Kraan. "De KNVB moet weten dat de club in sterke handen is, en ik wil er graag bij zijn om het allemaal uit te leggen."

De Telegraaf

Hoofdsponsor: