8 april 2011 In de media

Aissati wil nog één jaar in Nederland en aast dan op Spanje

Ismaïl Aissati gaf afgelopen week te kennen dat hij graag langer aan boord blijft bij Vitesse.
De Arnhemse club huurt hem dit seizoen van Ajax, waar hij teveel spelers voor zich in de pikorde had. Hoewel Aissati aanvankelijk de voorkeur gaf aan een terugkeer naar Amsterdam, lijkt hij inmiddels te hebben gekozen voor Vitesse. Punt voor hem is wel dat de clubs er eerst samen uit moeten komen.

In het huurcontract van de bij PSV opgeleide middenvelder staat een vaste afkoopsom; schattingen lopen uiteen over de werkelijke hoogte van dat bedrag. Het heeft er echter alle schijn van dat de 22-jarige Aissati ook na de zomer nog actief zal zijn in het Gelredome. “Het is nog niet zeker. Vitesse moet er nog uitkomen met Ajax. Ik heb het enorm naar mijn zin bij Vitesse”, geeft de jeugdinternational te kennen.

Aissati wil in ieder geval nog één jaar op de Nederlandse velden blijven spelen. Sinds zijn debuut voor PSV in het seizoen 2005/06 speelde hij iets meer dan honderd duels voor achtereenvolgens de Eindhovense club en FC Twente (verhuurd), Ajax en Vitesse. “De intentie is wel dat ik nog een jaartje in Nederland wil blijven om te spelen en dan naar het buitenland te gaan”, aldus Aissati, die daarna graag naar Spanje gaat, aan Omroep Gelderland.

Voetbalzone

Hoofdsponsor: