10 februari 2020 In de media

Ajax in het voordeel na ‘Ciara’: ‘Een feit, maar we moeten ook niet overdrijven’

Vitesse-trainer Edward Sturing begrijpt dat de KNVB het zondagprogramma heeft geschrapt vanwege de storm Ciara, ook al heeft dat nadelig uitgepakt voor de Arnhemmers. Vitesse verloor zaterdag van FC Groningen en speelt woensdagavond voor de beker tegen Ajax, dat een weekend vrij had.
Ajax is qua fitheid dus in het voordeel. "Dat is een feit, maar we moeten alles ook niet overdrijven", laat Sturing echter weten aan de Gelderlander. "We hebben te maken met profs. Goed getrainde sporters. Die moeten een inspanning kunnen verteren."

De opvolger van de ontslagen Leonid Slutsky kampt echter met een gehavende selectie. Matus Bero was er zaterdag niet bij in Groningen: voor de Slowaak wordt het 'hoe dan ook krap', aldus Sturing. Tim Matavz en Sondre Tronstad stonden wél in de basis, maar zijn nog niet okselfris. Nieuwkomer Joshua Brenet maakte zaterdag als invaller zijn Vitesse-debuut, maar zal sowieso niet in de basis staan tegen Ajax. "Een hele wedstrijd tegen Ajax komt te vroeg. Bij hem moeten we echt oppassen met overbelasting. We zien zijn kwaliteiten, maar gaan nergens mee overhaasten."

De bekerwinnaars van 2017 en 2019 treffen elkaar woensdag om 20.45 uur in Arnhem. De winnaar van het kwartfinaleduel speelt een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles of FC Utrecht.

Voetbalprimeur / foto’s SV

Hoofdsponsor: