31 januari 2014 In de media

Ajax spekkoper na gelijkspel Feyenoord en Vitesse

Feyenoord heeft de nare smaak van de 3-2 nederlaag tegen ADO Den Haag niet kunnen wegspoelen tegen Vitesse, dat eveneens op zoek was naar een zege na het gelijkspel in de Gelderse derby tegen NEC. De Eredivisie-topper in De Kuip leverde geen winnaar op: 1-1.
Feyenoord kreeg met Vitesse de in uitwedstrijden best presterende club van de Eredivisie op bezoek. Aanvankelijk hadden de Rotterdammers dan ook de grootste moeite om het de ploeg van oud-Feyenoord Peter Bosz echt moeilijk te maken. Meer dan niet al te gevaarlijke pogingen van Lex Immers, Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena leverde het eerste half uur niet op.

Net toen Vitesse via een afstandsschot van Davy Pröpper het dichtst bij de openingstreffer was geweest, draaide het in de eigen Kuip inmiddels vier duels ongeslagen Feyenoord de duimschroeven de laatste tien minuten voor rust aan. Nadat Immers nog over had geschoten, was het vijf minuten voor rust wel raak. Graziano Pellè werd volledig vrijgelaten door Vitesse-aanvoerder Guram Kashia en knikte een voorzet van Boëtius langs doelman Piet Velthuizen. Graziano Pellè maakte tegen Vitesse zijn 33ste treffer voor Feyenoord in 27 thuiswedstrijden.

Graziano Pellè maakte tegen Vitesse zijn 33ste treffer voor Feyenoord in 27 thuiswedstrijden.Omdat Feyenoord vervolgens, net als in het verloren bekerduel met Ajax, vergat door te drukken bleef Vitesse ondanks het 33ste doelpunt van Pellè in De Kuip in leven. Vilhena schoot vlak voor rust nog wel recht op Velthuizen, maar dichter dan dat kwam de door het thuispubliek naar voren geschreeuwde club niet.

En dus gebeurde het onvermijdelijke; Feyenoord moest net als tegen FC Utrecht (5-2), Ajax (1-2) en ADO Den Haag (2-3) een tegentreffer toestaan. De mee naar voren gekomen Kashia, die eerder Pellè nog uit het oog verloor bij de 1-0, werd bij een voorzet van Renato Ibarra volledig vrijgelaten en passeerde de niet vrijuit gaande Erwin Mulder met een kopbal in de verre hoek.

Koeman probeerde zijn elftal van nieuw elan te voorzien door de aanvankelijk gepasseerde Ruben Schaken in te brengen voor de weinig succesvolle Samuel Armenteros, maar Vitesse kreeg na de gelijkmaker de betere mogelijkheden. Mulder voorkwam echter een achterstand na een gekruld schot van Patrick van Aanholt en Christian Atsu schoot over.

Feyenoord probeerde het in de slotfase nog wel, maar bracht Vitesse niet meer in verlegenheid. Bovendien zag het in de slotfase Daryl Janmaat nog uitvallen. Hij had ogenschijnlijk last van een hamstringblessure. Ook met diens vervanger Sven van Beek bleven beide teams in evenwicht Ajax is daardoor spekkoper, omdat het na vorig weekend opnieuw kan uitlopen in de titelstrijd.
 

VI / Foto SV

Hoofdsponsor: