6 mei 2012 In de media

Ajax boekt bij Vitesse veertiende zege op rij

Ajax heeft vier dagen na het binnenhalen van de landstitel ook zijn laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Twee verdedigers bezorgden de Amsterdammers de overwinning bij Vitesse (1-3).
Lang zag het er niet naar uit dat de ploeg van trainer Frank de Boer zou winnen in Arnhem, waar de thuisclub veel scherper aan de wedstrijd begon. Voormalig Ajacied Jan-Arie van der Heijden zag zijn schot al na twee minuten via Jasper Cillessen op de lat belanden, terwijl ook Giorgi Chanturia, Renato Ibarra, Michihiro Yasuda en Nicky Hofs uitstekende mogelijkheden kregen namens Vitesse.

In de 29ste minuut kwam de ploeg uit Arnhem ook op voorsprong. Na een goede actie van Chanturia nam Hofs de bal knap mee en koel passeerde hij Cillessen. Maar twaalf minuten later kwam Ajax al op gelijke hoogte. Een goede voorzet van Ismail Aissati werd door Dmitriy Bulykin in de verre hoek gekopt.

Na rust namen de bezoekers het initiatief steeds meer over. Al kreeg Ibarra nog een uitstekende kans; hij schoot op de lat boven Cillessen. In de 74ste minuut maakte André Ooijer, die zijn laatste wedstrijd in het profvoetbal speelde, de 1-2. Op aangeven van invaller Nicolás Lodeiro tikte hij van dichtbij binnen.

Het slotakkoord was in de tachtigste minuut voor Jan Vertonghen, die gezien de buitenlandse belangstelling mogelijk ook zijn laatste wedstrijd in het shirt van Ajax speelde. De verdediger schoot uit een opzij gelegde vrije trap van Theo Janssen hard binnen vanaf de rand van het strafschopgebied. Hij stelde daarmee de veertiende Eredivisie-overwinning van kersverse landskampioen Ajax op rij definitief veilig.

VI

Hoofdsponsor: