22 januari 2011 In de media

Albert Ferrer: ‘ We staan er nu beter voor’

Vitesse hervat de competitie vanavond met de belangrij­ke uitwedstrijd tegen hek­kensluiter Willem II. Trai­ner Albert Ferrer kijkt vol vertrouwen vooruit.
Albert Ferrer verscheen gistermiddag even voor tweeën, bijna een uur later dan afgesproken, op het wekelijkse perspraatje in het Happy Home op sportcen­trum Papendal. „Ik was in bespre­king”, verontschuldigde de Spaan­se trainer zich. „ Ach, ik ben ook wel eens al om half een hier ge­weest.”

Met welk gevoel kijkt u terug op het trainingskamp in Turkije?
Ferrer: „ Heel positief. We hebben daar twee oefenwedstrijden ge­speeld. In de eerste wedstrijd te­gen Kayserispor speelden we een goede eerste helft. In de tweede helft hebben we veel gewisseld, waarna we verloren (van 1-0 voor naar 5- 1 verlies, red.). De tweede wedstrijd (2-0 zege op Kara­bukspor, red.) speelden we ook goed. We hebben een stap vooruit gemaakt. We spelen meer solide en agressiever, zijn tactisch beter en geven minder ruimte weg. We komen dicht bij dat wat we willen. En staan er nu beter voor.”

Vitesse heeft deze transferperiode twee middenvelders gehaald, Jordi López en Marti Riverola. Daarnaast kwam verdediger Michihiro Yasuda en is aanvaller Haruna Babangida vastgelegd. Is Vitesse nu klaar voor een inhaalrace?
„Waarschijnlijk komen er nog een of twee spelers bij. Zo zoeken we nog een nummer 9. We wilden ons middenveld versterken, we misten ervaring ‘op de zes’. Daar­voor is López gehaald. Yasuda voelt zich prettiger als linksback, maar kan ook aan de rechterkant spelen. En Riverola en Babangida ken ik nog van Barcelona.”

Verwacht u nog dat de komst van de aanvallend ingestelde speler Kevin De Bruyne van Racing Genk door­gaat?
„Daar ligt niet de prioriteit. Met Babangida hebben we al een spe­ler gehaald voor de positief 7 en 11.”

Waarom hebben jullie alleen buiten­landse spelers gehaald?
„Ik ben hier nu ruim twee maan­den en ken niet alle spelers in Ne­derland. Het gaat erom dat we spe­lers vinden die we nodig hebben.
Als ze met een betere speler uit Ne­derland komen, dan wil ik die heb­ben. Maar daarmee zijn ze niet ge­komen.”

Wat vindt u ervan dat Vitesse veel gehuurde spelers in de selectie heeft?
„ Alleen Riverola gaat terug naar zijn oude club. López, Yasuda en Babangida zijn vastgelegd. Wat er voor mijn komst is gedaan, daar wil ik niets over zeggen. Het is goed als een team van spelers twee jaar bij elkaar kan blijven.”

Wat is de huidige status van de Ne­derlandse middenvelders Davy Pröpper en Marco van Ginkel in uw selectie?
„Marco is veel vooruit gegaan de laatste weken. We zijn heel blij met hem. Hij is één van de eerste spelers die erin zal komen als we wisselen. Het zal niet lang duren voordat hij gaat spelen.”

En Pröpper?
„ Zijn progressie gaat wat langza­mer. Dat heeft ook met persoonlijk­heid te maken. Davy is een beetje verlegen, Marco is meer open. Maar ik geloof nog steeds in Davy. Hij heeft geweldige talenten. Nu moet hij ook werken aan andere onderdelen van het spel. Persoon­lijkheid, constantheid.”

Met Babangida hebt u een selectie van 26 spelers, de nog niet speelge­rechtigde Giorgi Chanturia meegere­kend. Denkt u dat het nog gaat luk­ken met uw streven de groep terug te brengen naar 22 man?
„ Dat zal heel moeilijk worden.”

Gaat u dan spelers terugzetten naar het tweede elftal?
„Nee. Alle spelers die bij het eerste elftal horen zullen ook bij het eer­ste blijven trainen.”

Vitesse zal snel moeten gaan win­nen, wil de club uit de gevarenzone komen en het linkerrijtje wellicht weer in zicht krijgen. Voelt u dat de druk toeneemt?
„Nee. Voor mij is er niets veran­derd. Ik wil elke wedstrijd win­nen. Als dat een keer niet lukt, dan wil ik de volgende wedstrijd winnen.”

In Turkije hebt u een oefenwedstrijd van Willem II bekeken. Wat vindt u van de eerste tegenstander na de win­terstop?
„Willem II is een gevaarlijke tegen­stander. Zij zullen er alles aan wil­len doen om van de laatste plaats weg te komen. Ze hebben enkele heel goede spelers en zullen tegen ons willen winnen, zeker gezien het feit dat ze thuis spelen. Maar wij gaan met een goed gevoel rich­ting de wedstrijd tegen Willem II. We zijn er klaar voor.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: